17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

FOTO/VIDEO: Noapte albă pentru salvatori! Drum blocat și case inundate pe Valea Someșului

Valea Someșului s-a aflat aseară sub cod roșu de ploi și inundații. Salvatorii au lucrat până târziu în noapte la deblocarea DN 17 D și scoaterea apei din casele inundate.

Județul nostru s-a aflat, până azi-dimineață la ora 06.00 sub COD PORTOCALIU de ploi.

Pentru Valea Someșului a fost emis COD ROȘU de avertizare meteorologică și hidrologică, aseară, începând cu ora 19.55.

Ploaia a căzut torențial iar grindina a avut și mărimea unui ou de găină.

FOTO: Mai multe localități, sub COD ROȘU de furtuni și grindină. Grindină de mărimea oului de porumbel în Maieru și Romuli

FOTO: Prăpăd la Sângeorz-Băi! Grindină cât oul de găină

Din cauza ploilor abundente, aluviunile au blocat un drum național și au inundat mai multe case. A fost nevoie de echipe suplimentare din partea ISU pentru a sprijini SVSU.

Informare ISU BN ora 00.00 – 01.07.2021

În sprijinul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Șanț / SVSU Șant au fost alocate două echipaje de pompieri de la Sectia de Pompieri Năsăud, cu două motopompe (una remorcabilă, una transportabilă).

Comitetul Local pentru Situatii de Urgență Șanț a intervenit cu un buldoexcavator pentru degajarea DN17D blocat pe o distanta de aproximativ 200 m, pe raza localității Valea Mare.

Un echipaj de pompieri de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi a intervenit în localitate pentru evacuarea apei dintr-o curte.

SVSU Rodna a evacuat apa dintr-o gospodărie – curte și garaj.

SVSU Măgura Ilvei a intervenit în localitate pentru degajarea drumului județean blocat pe o distanță de cca. 50-100 m.

Situația operativă din județul Bistrița-Năsăud este monitorizată în permanență prin Centrul Operațional Județean.

Rapoartele de intervenție din comunitățile afectate sunt centralizate în permanență și vor face obiectul informărilor ulterioare.

Județul nostru e ÎNCĂ sub avertizare meteo COD PORTOCALIU!
Perioada: 01.07 ora 09.00-10.30
Fenomene avertizate: averse local 35l/mp, vijelii, descărcări electrice.

FOTO / VIDEO – Tinu Grapini, primar Rodna

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.