32.3 C
Bistrița
joi, iunie 30, 2022

După un an jumătate de la tragedie, au montat semaforul în Viișoara! Dar n-au reușit să-l pornească

A trecut aproape un an și jumătate de la tragedia din Viișoara, când cinci copii și-au pierdut viața. Abia acum au reușit să monteze semaforul, deși promisiuni au fost multe, și de multă vreme. Chiar dacă e montat de câteva zile bune, nu e funcțional. Va mai dura…

Anul trecut, de Ziua Copilului, cinci copii au plecat, pentru totdeauna, din casa părintească. Patru dintre ei erau frați.

După ce s-a făcut mult pressing, și s-au dat telefoane la cei sus-puși, CFR-ul a „cedat” și a promis că va monta semafor în zona respectivă. Cât mai repede.

Timpul a tăcut și a trecut, iar semaforul nu a mai apărut.

La aproape un an și jumătate de la tragedie, CFR-ul a montat semaforul de la trecerea la nivel cu calea ferată din Viișoara.

„Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat acum două săptămâni. De lucrări se ocupă cei de la CFR”, a explicat viceprimarul Cristian Niculae.

Totuși, semaforul nu este încă funcțional. Motivul? Trebuie săpat un șanț subteran, de la Gara Bistrița Nord până în Viișoara. Pe acolo trebuie tras cablul care să dea semnal.

Astfel, în funcție de cât de repede vor avansa aceste lucrări, atât de repede va fi pus în funcțiune și semaforul.

Chiar și așa, până se vor face testele și va funcționa „ca la carte”, cei care tranzitează zona ar fi indicat să se asigure.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...