14.4 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

11 persoane și 3 instituții cer daune morale de la adolescentul care a omorât două copile cu camioneta părinților

Procesul care-l are în centru pe Dorel M. un adolescent de 16 ani care a luat camioneta părinților și a provocat trei accidente rutiere soldate cu două decese este în linie dreaptă. Nu mai puțin de 11 persoane și 2 instituții cer daune morale de la autorul acestui teribil accident.

Un adolescent de 16 ani de pe Valea Bârgăului a semănat groază la începutul acestui an. Asta după ce a luat camioneta părinților și a ieșit în drumul național 17, unde a provocat trei accidente rutiere. În urma acestora, două copile au murit și alte persoane au fost rănite.

Accidentele s-au produs în localitățile Mureșenii și Tiha Bârgăului. Grupurile de copii și tineri circulau pe marginea drumului, majoritatea mergând la prieteni, cunoscuți și rude, cu ultima colindă.

A decedat o adolescentă de 16 ani și una de 14 ani. Au mai fost rănite o femeie de 36 de ani și trei copile de 10 și 11 ani. Toate au ajuns la spital, în Bistrița sau Cluj-Napoca. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Procesul în care este judecat Dorel M. a început în vara acestui an. În prima fază Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița anunța că adolescentul este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat și părăsirea locului accidentului.

Încadrarea a fost însă mult mai gravă. Adolescentul este judecat pentru omor calificat, tentativă la omor calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului.

Familiile victimelor s-au constituit parte civilă și cer sume importante de la adolescentul care le-a băgat în spital sau chiar mormânt copiii. 11 persoane s-au constituit parte civilă în acest proces. La acestea se adaugă și trei instituții medicale: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, Spitalul Județean de Urgență Bistrița și Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: