8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Durere fără margini în Rebra: Mamă a două fetițe, înmormântată ieri după un tragic accident petrecut în Ungaria

Rafila Ana a fost condusă ieri pe ultimul drum de un sobor de preoți. Comunitatea din Rebra este îndurerată după ce femeia, mamă a două fetițe, a murit în urma unui tragic accident petrecut în Ungaria.

Rafila Ana s-a născut la data de 22 martie 1981 în localitatea Rebra din judetul Bistrița Năsăud, din părinții Vasile și Raveca. A fost cel de-al treilea copil al familiei, după frații Nicușor și Vasile. A absolvit școala din localitate iar în anul 2011 se căsătorește cu Vasile. Căsnicia le-a fost binecuvântată cu două fetițe: Larisa și Rebeca. La data de 4 august trece la cele veșnice, în urma unui tragic accident rutier” a scris pe Facebook Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Ana și Vasile Jarda lucrau în Spania, făcând des drumuri de acolo spre casa din Rebra.

În noaptea de 28 spre 29 iulie, în Ungaria, drumul spre casă le-a fost curmat brusc.

Au intrat cu mașina sub un TIR. Amândoi au ajuns la spital, dar ea a intrat în comă și după o săptămână a decedat. Și soțul ei a fost rănit, dar el și-a revenit. Fetițele îi așteptau acasă, fiind cu bunicii din partea Anei”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Rebra, Ștefan Danci.

Demersurile necesare pentru repatrierea Rafilei Ana au fost făcute de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului. Slujba de înmormântare a fost făcută tot de preoții acesteia.

Sora soțului decedatei este călugăriță și secretară a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. De aceea ei s-au oferit să ajute în acest proces de repatriere. Două săptămâni au durat toate demersurile. Și de aceea au și fost prezenți Înaltpreasfințitul și alți preasfinți părinți de acolo la slujba de înmormântare, ieri, în Rebra”, a mai explicat Ștefan Danci.

Joi, 18 august 2022, cu binecuvântarea

  • Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei
  • Preasfințitului Părinte Episcop Iustin
  • Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Slujba Înmormântării pentru roaba lui Dumnezeu, Rafila-Ana, cumnata monahiei Teofana, ostenitoare la Reședința Episcopală din Municipiul Baia Mare.

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în Împărăția Sa! Veșnica ei pomenire din neam în neam!” mai scrie pe pagina Episcopiei.

Redacția Bistrițeanul.ro transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Sursă foto – Fb Episcopia Maramureșului și Sătmarului

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.