14.5 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Echipa caștigătoare, mai puțin la matematică! Cum au votat liberalii din GREȘEALĂ o reducere de impozit cu impact de 3 milioane în buget

Perioadă agitată în Primăria Bistrița, unde tocmai acum se împart și se drămuiesc banii. La final de decembrie, când Crăciunul bătea la ușă, iar concentrarea nu era tocmai punctul forte al consilierilor locali, liberalii au votat, din greșeală o scădere a unui impozit, cu impact pe buget de 3 milioane de lei! Suparare mare prin Primărie a doua zi că „echipa câștigătoare” n-are de unde scoate suma care-a dispărut din buget cu o apăsare de buton.

Final de decembrie, an greu, Crăciunul bătea la ușă… Consiliul Local al municipiului Bistrița se întrunește. Pe ordinea de zi un proiect ce prevede stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul ce urma.

Printre propunerile ce s-au strecurat în ședința Consiliului Local se numără și cea a social-democratului Alexandru Bria. Acesta a propus ca impozitul pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor juridice să fie calculat prin aplicarea cotei de 1% asupra valorii impozabile a clădirilor nerezidențiale, și nu de 1,25% procent propus de executiv.

Propunerea lui Alexandru Bria a fost aprobată cu 13 voturi „pentru” și 7 abțineri. Nimic ciudat până aici, cel puțin aparent. Bistrițeanul.ro a aflat că liberalii care au dat gir acestei propuneri venite de la Alexandru Bria au votat…din greșeală.

Cu alte cuvinte nu s-a făcut ante votului niciun calcul asupra impactului pe care această reducere a impozitului pe clădiri ar avea-o asupra bugetului. Și impactul pe buget nu e deloc mic, trecând ușor de 3 milioane de lei.

Surse Bistrițeanul.ro spun că a doua zi a fost supărare mare în curtea Primăriei Bistrița, executivul fiind pus în situația de a face rost de cei 3 milioane de lei, care, cu această reducere de impozit nu mai ajung în buget. Ca o ironie a sorții, mai marii PNL nici nu-și explică ce s-a întâmplat și cum a trecut această propunere.

Astfel de propuneri de reducere a impozitului pentru anumite categorii, era vehiculată, aproape an de an de Ioan Peteleu, pe vremurile când Primăria Bistrița era condusă de Ovidiu Crețu. Mereu era respinsă de social-democrați. Acum inițiativa a venit de la un social-democrat și trebuia să fie respinsă de liberali, însă, aceștia în euforia sărbătorilor de iarnă au apăsat pe butonul greșit.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Partidul liberal un partid de hoti si lepre,au subminat economia nationala si au trădat poporul roman,nici ciuma rosie nu a făcut ce au făcut aceasti nemernici politruci incompetenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!