8.9 C
Bistrița
vineri, mai 7, 2021

Economiile copiilor puse la dispoziția Guvernului? Nu și în Bistrița-Năsăud:

Conturile Junior, programul prin care Guvernul sprijină românii să economisească pentru copiii lor până la vârsta majoratului, nu prea au succes în Bistrița-Năsăud. Județul nostru se numără printre cele cu numărul cel mai mic de aplicanți.

Pentru 16.343 de copii economisesc părinții prin intermediul conturilor Junior, lansate de Guvern. Contul Junior este o formă de economisire pentru copii, lansată de Guvern, în cadrul căreia, dacă părinții depun cel puțin 1.200 de lei anual, statul acordă o primă de 600 de lei și o dobândă de 3% pe an pentru suma depusă.

Primele și dobânda se virează în conturi doar la momentul închiderii depozitului, adică la împlinirea vârstei de 18 ani. Practic, sumele depuse de părinți la Trezorerie sunt la dispoziția Guvernului gratuit, pe perioade lungi de timp.

Potrivit Profit.ro, în primul an de funcționare, interesul cel mai ridicat a fost întâlnit în București și în județele Hunedoara, Bihor, Argeș, Constanța, Cluj, Bacău, Prahova și Vâlcea. Doar bucureștenii au pus la dispoziția Guvernului peste 4 milioane de lei în 2.162 de conturi.

În Bistrița-Năsăud, programul care nu a fost promovat corespunzător, nu prea a avut succes. Mai mult, Bistrița-Năsăud se află la coada clasamentului când vine vorba despre numărul de conturi deschise.

Astfel, din vară până acum, în Bistrița-Năsăud au fost deschise doar 175 de astfel de conturi, suma totală vărsată fiind de doar 200.573 de lei. Numărul conturilor este cu atât mai nesemnificativ cu cât include și copiii instituționalizați, unde operațiunea a fost obligatorie.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...

GRĂBEȘTE-TE! La MAC GSM ai SUPER reduceri, PLUS ocazia de a câștiga un voucher de 500 de lei!

Mai sunt doar TREI zile de mega oferte la MAC GSM. Acum găsești sute de produse...