EDITORIAL: Dacă primarul Turc nu-i organ de anchetă, să vină procurorii să ne zică după ce PUG s-a dezvoltat Bistrița. Cel adevărat sau cel fals?!

EDITORIAL: Dacă primarul Turc nu-i organ de anchetă, să vină procurorii să ne zică după ce PUG s-a dezvoltat Bistrița. Cel adevărat sau cel fals?!

Cred că primarul Ioan Turc a dat prima dovadă că NU vrea să facă ordine în haosul din Urbanism, fiind de acord să întrețină mafia de acolo. După ce auzi secretarul municipiului pe care îl conduci afirmând clar că există două PUG-uri după care se dezvoltă Bistrița, să te scuzi că nu ești „organ de anchetă” în loc să anunți că imediat ce ai închis ședința de Consiliu Local faci o comisie, nu știu, demarezi o anchetă internă să afli adevărul, atunci e cazul să vina procurorii să facă lumină. Să ne zică și nouă, bistrițenilor, și celor care conduc primaria acum, care e PUG-ul fals și care e cel real, cui a folosit șmecheria asta și la ce.

Oameni buni, am o veste proastă pentru voi. Nu se va schimba nimic la Primăria Bistrița, că n-are cine să schimbe ceva. Băieții ăștia de au ajuns acolo vor tot pe zona gri, acolo unde funcționarul decide corupt cine să distrugă orașul și cum. AICI puteți urmări ultima ședință a Consiliului Local Bistrița. Partea bună e că avem câțiva consilieri care chiar s-au prins că primesc târziu materialele de ședință din zona fierbinte a Urbanismului și nu mai vor să accepte asta și care nu au frica de a cere lămuriri pe subiecte fierbinți.

Partea proastă e că noul primar e prea slab să ia deciziile de forță pe care ar trebui să le ia. Să te înmoaie secretarul Floare Gaftone cu lingușeala că noua și virila conducere a început demersurile pentru noul PUG, dar să te faci că n-auzi ceva de o gravitate enormă, că AZI, când tu conduci primaria, la Urbanism se lucrează după două Planuri Urbanistice Generale, scuză-mă, primare, dar arată că ești mai slab decât te știam. Slab, lipsit de curaj, iubitor de gri, ca orașul ăsta pe care ai promis că o să-l transformi, că n-ai să faci ce-a făcut Crețu în administrația lui.

M-aș fi așteptat de la primarul Ioan Turc la fermitatea și vehemența din campania electorală, când ne spunea el nouă cum va face ordine prin Urbanism. Uite cum, luând poziția struțului când aude ditai grozăvia, că la primaria pe care o conduce AZI se dezvoltă orașul după două PUG-uri.

Cum primarul n-are de gând să facă nimic, doar s-a scuzat că nu e organ de anchetă, cred că se impune să descindă la Primăria Bistrița polițiștii și procurorii, să facă lumină. În primul rând să ne zică și nouă și celor care sunt astăzi la butoanele Primăriei Bistrița care e planul PUG adevărat. Ăla care are regimul de înălțime LA sau cel care are și L2A?! Vedeți, că vă mai dăm și ponturi, ca să vă ușurăm ancheta. Vă dăm și planurile dacă ne cereți, noi, la ziar, le avem. De ce? Pentru că ne interesează subiectul. Nu suntem plătiți din banii statului să anchetăm asta, o facem din drag de orașul ăsta și de oamenii săi, și supărați pe bătaia asta de joc pe care o întrețineți și voi, neintervenind să opriți acest joc murdar, care nu-i de azi, de ieri. Scriem ce se întâmplă de ani de zile. Și nimic. Noi scriem, aud consilierii, iar primarul cel nou, când aude, bagă capul între urechi și tace, să nu facă valuri care să-l amețească.

Mai apoi, să ne spună polițiștii și procurorii de ce s-a folosit ani la rând la Bistrița un plan PUG fals, dacă luăm toate declarațiile publice pe această temă din ultimii ani, cine l-a folosit, de ce și în interesul cui. Și dacă au făcut unii funcționari cu șmecheria asta venituri ilicite, cum se aude, să li se ia toată averea. Atenție la aia de pe numele odraslelor, veți fi uimiți să vedeți ce averi au copiii săracilor noștri bugetari.

În urmă cu doar câteva zile, în 22 ianuarie, primarul PNL din Bragadiru și arhitectul șef al orașului au fost condamnați la patru ani de închisoare cu EXECUTARE într-un dosar privind eliberarea unor certificate de urbanism. Sentința este definitivă. Potrivit deciziei Curții de Apel București, cei doi au fost găsiți vinovați de infracţiuni de complicitate la fals intelectual și fals, dar și comiterea infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Apropo, conform articolului 246 din Codul Penal, „fapta funcționarului public, care, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, cu știință, nu îndeplinește un act ori îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.” Dacă faptele prevăzute în art 246 au avut consecințe deosebit de grave, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.

Mai avem la Bistrița justiție, polițiști și procurori onești, care sunt în scaune să-și facă treaba? Că acum nici rafuieli politice nu se mai rezolvă. Mi s-a făcut dor ca de vară de un dosar puternic, despre corupții din administrație despre care am scris de atâtea ori, de care toată lumea știe, dar pe care cei plătiți să facă justiție îi ignoră de ani de zile.

Chiar, oare mai avem justiție oare în țara asta? Aaaa, sau stați, trăim în țara aia unde tragediile în care ard bolnavii de vii în spitale sunt ceva banal, se întâmplă la câteva luni, deși s-au demarat anchete de fiecare dată. S-au luat măsuri de ard tot mai des bolnavii în spitale…

Păi, vedeți, toate se întâmplă și din cauza asta, că nu mai e nimeni să ne facă dreptate, nu se mai teme nimeni de nimic, e o mare gașcă care se uită cum ardem de vii în spitale sau cum se distruge un oraș…

VIDEO – Mica Oprea, fost secretar al municipiului: „Primăria nu este un loc din care îți iei salariul. Este o misiune” martie 8, 2021 - „Așa ar trebui să fie administrația: ca o casă primitoare în care fiecare om se gândește cu respect la funcționarii aceia lucrează pentru noi... Cred că unii dintre funcționari nu-și înțeleg menirea. Primăria nu e un job în care să te duci să-ți iei salariul. Este o misiune, dacă lucrezi acolo, indiferent pe ce post lucrezi”, a mărturisit Mica Oprea, fost secretar în instituție.
Învață ABC-ul comerțului electronic cu eMAG Academy martie 8, 2021 - Chiar dacă primii pași pot părea dificili, cu eMAG Academy inițierea în comerțul electronic se transformă într-o joacă de copii. Este destinația ideală pentru antreprenorii care își doresc să își promoveze produsele în fața a 500.000 de potențiali clienți zilnic.
FOTO/VIDEO: Din Africa, în România, alături de meșterul popular Cornelia Bodescu martie 8, 2021 - După o fascinantă călătorie în Africa, alături de profesoara AnaMaria Dragonici – prichindeii de la grădinița „Dumbrava Minunată” au avut parte de surprize artistice și în România - alături de me meșterul popular Cornelia Bodescu.
Hoață „cu stil”, la 74 de ani! A furat de la o bunică de 84 de ani pe care a întâlnit-o… la biserică martie 8, 2021 - Vârsta își spune cuvântul și în cele... ilegale. O bătrânică de 74 de ani a furat bunurile unei alte bunici, de 84 de ani. Totul a fost făcut „cu stil”, bunica - hoață dovedind clar experiență în materie de furt. Cele două se întâlniseră... la biserică!
FOTO: MAMA – sărbătorită altfel, la Logos! martie 8, 2021 - E Ziua Mamei, iar copiii de la grădinița Logos au ales un mod inedit de a le spune mămicilor cât sunt de speciale. Atât mamelor lor, cât și tuturor mamelor. Pe gardul din fața grădiniței au legat inimioare cu mesaje speciale despre și pentru MAMA!
Leoni angajează analist aprovizionare și muncitori: NOI locuri de muncă, în Bistrița martie 8, 2021 - Noi locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână la Leoni Bistrița, unde este nevoie de 50 de muncitori și doi analiști aprovizionare. Transmixt angajează doamne sau domnișoare pentru a conduce autobuzele în transport public local. Se caută, de asemenea, șoferi de TIR și de autobuz, mecanic întreținere și reparații, consilier vânzări, dar și brutari, patiseri sau contabil: 
8 MARTIE – ziua în care femeile și-au câștigat drepturile prin marșuri, proteste, greve și chiar moarte… martie 8, 2021 - Dacă azi celebrăm 8 Martie – Ziua Internaţională a Femeii – cu flori și cadouri, în trecut această zi a fost expresia dorinţei femeilor muncitoare de a-și câștiga anumite drepturi. În prezent o zi a bucuriei pentru toate femeile, care primesc flori şi cadouri, Ziua de 8 Martie a fost percepută mult timp drept un...
„Pistolarul” ucrainean care a împușcat un fotograf de 6 ori, la Cepari, a primit mai bine de un deceniu de pușcărie martie 8, 2021 - Tribunalul Bistrița-Năsăud s-a pronunțat în cazul ucraineanului care în urmă cu trei ani împușca un alt conațional, într-o casă din Cepari. Acesta a fost condamnat la 11 ani și jumătate de închisoare. Sentința nu este definitivă.
Cadoul primarului, pentru doamnele din primărie! martie 8, 2021 - Fiecare angajator își sărbătorește angajatele, într-un fel sau altul, în ziua de 8 Martie! De Ziua Femeii, primarul Ioan Turc a ales un mod inedit de a-și arăta aprecierea față de doamnele care lucrează în cadrul Primăriei Municipiului Bistrița.
A vrut s-ajungă la o zi de naștere în Negrilești! A lăsat ”cadou” de 5.000 de lei la intrare în Giurgești! martie 8, 2021 - Un bistrițean a vrut să participe ieri la o zi de naștere în localitatea Negrilești. Pe drum a fost oprit de jandarmi, în Ciceu Giurgești. A lăsat acolo un „cadou” de 5.000 de lei.
Curtea de Conturi a dat peste un DEZASTRU la ANAF. La DSP s-au stabilit „greșit” salariile, sporurile și premiile martie 8, 2021 - Potrivit ultimului raport al Curții de Conturi, la DSP Bistrița-Năsăud s-au stabilit greșit salariile, sporurile și premiile angajaților. Cele mai multe probleme, însă, au fost găsite la Administrația Județeană a Finanțelor Publice.
Aquabis: Fără apă, astăzi pentru câteva ore, în Bistrița, Salva și Prundu Bârgăului martie 8, 2021 - Se sistează apa potabilă, astăzi 8 martie 2021, pe o stradă din Bistrița, Salva și Prundu Bârgăului - anunță Aquabis.
Uită de grija incidentelor cu ochelarii! La Express Optic ai „full casco”! AFLĂ și celelalte surpize ale lunii martie: martie 8, 2021 - Cine poartă ochelari, știe că, fără să vrei, incidente se întâmplă: trag copiii de ochelari, te așezi pe ei, adormi cu ei pe nas...și nu mai arată așa cum ar trebui. Express Optic vine tocmai cu o ofertă ”full casco”, pentru a scăpa doamnele și domnișoarele de această grijă. Iar pentru că luna martie e o lună a cadourilor, la Express Optic găsiți numeroase oferte, colecții noi și chiar carduri cadou: 
Cu doar 5 creșe de stat funcționale din care una în reabilitare, viceprimarul Călin Stan promite că toți copiii vor avea loc la creșă martie 7, 2021 - Viceprimarul Călin Stan a asigurat în cadrul unei conferințe de presă că toți copiii vor avea loc la creșă, deși nu a venit cu nicio soluție concretă, mai ales că una dintre cele 5 creșe existente în municipiu intră în reabilitare. Oficial, peste 40 de copii au rămas pe dinafară. Numărul ar fi însă mult mai mare.
FOTO: Motociclist, lovit în plin de un autoturism, în Viișoara martie 7, 2021 - În urmă cu puțin timp, un motociclist a fost lovit în plin de un autoturism în cartierul Viișoara. Motociclistul a fost rănit, echipajele medicale transportându-l la spital.
Un incendiu puternic a făcut scrum o casă din Bistrița-Bârgăului. Flăcările s-au extins și la acoperișul unei alte case martie 7, 2021 - Un puternic incendiu a cuprins în această după-masă o casă din Bistrița-Bârgăului. Flăcările s-au extins la acoperișul unei alte case. Din fericire nimeni nu a fost rănit, din flăcări fiind salvat inclusiv un cal.
Zeci de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii martie 7, 2021 - În urmă cu puțin timp, zeci de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii. Protestul a fost autorizat și a avut loc pe platoul din fața Instituției Prefectului.
Daniel Suciu: E penibil! Liberalii își pedepsesc propriile comunități pentru jocurile lor din PNL martie 7, 2021 - Deputatul Daniel Suciu a atacat dur jocurile din interiorul PNL, atât național cât și local. ”E penibil. Își pedepsesc comunitățile lor pentru jocurile din PNL!” a declarat Daniel Suciu.
Nouă motive principale pentru care ești respins la ITP martie 7, 2021 - Inspecția Tehnică Periodică (ITP) reprezintă o verificare a autovehiculelor, care confirmă dacă acesta este într-o stare bună și are toate dotările necesare pentru a asigura un șofat în siguranță. Chiar și așa, mulți șoferi au emoții când trebuie să meargă la ITP.
Se modifică măsurile de organizare a activității în școli. Condițiile în care vor merge elevii la școală martie 7, 2021 - Un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, emis ieri, modifică măsurile de organizare a activității în cadrul unităților sau instituțiilor de învățământ. În ce condiții merg elevii la școală:
Produsele Delice Pan se găsesc, de acum, și la magazinul The Butcher, lângă Domus! martie 7, 2021 - Vești bune, pentru toți cei care iubesc produsele Delice Pan: Savuroasele produse de panificație ale brutăriei din Tiha Bârgăului pot fi cumpărate de acum și în magazinul The Butcher din Piața Morii.
Proteste anti-vaccinarea obligatorie, astăzi, la Bistrița martie 7, 2021 - Astăzi, la ora 15:00, va avea loc un protest anti-vaccinare obligatorie, în fața Instituției Prefectului. Astfel de proteste sunt programate în mai multe orașe din țară, inclusiv în București.
FOTO Premierul Cîțu promite să finanțeze spitale noi, dacă sunt gata până în 2026. Gabriel Lazany a venit cu unul dintre primele astfel de proiecte martie 6, 2021 - Premierul Florin Cîțu și-a luat angajamentul de a construi spitale noi, afirmând că va susține proiectele care vor fi finalizate până în 2026. Unul dintre primii manageri de spitale care a venit cu un astfel de proiect este tocmai Gabriel Lazany, care se angajează să termine lucrările în 5 ani, dacă primește finanțare.
VIDEO – Imagini video cu altercația dintre deputatul Daniel Suciu și primarul Traian Ogâgău martie 6, 2021 - Deputatul Daniel Suciu a depus o plângere penală împotriva primarului orașului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, după o altercație avută cu acesta într-un local din stațiune. Parlamentarul a făcut publice imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale localului unde s-a petrecut tot:
Ioan Turc vrea rețea de reîncărcare pentru automobile electrice, refacerea Pădurii Codrișor și decontaminarea zonei ARIO martie 6, 2021 - Primarul Ioan Turc vrea să dezvolte la Bistrița o rețea de reîncărcare pentru automobile electrice, să refacă părțile degradate din Pădurea Codrișor și să decontamineze zona ARIO. Pentru aceste proiecte, edilul a cerut sprijin la București.
VIDEO – PSD-iștii sar la gâtul lui Sighiartău: Magnificul fariseu modern, acum nu mai votează alocațiile martie 6, 2021 - Suciu și Ivan, ce doi deputați social – democrați ai județului nostru l-au atacat dur pe colegul lor parlamentar, Robert Sighiartău. „E modelul de fariseu modern, nu mai votează alocațiile”, a spus Bogdan Ivan. „Magnificul fariseu nu mai susține afaceriștii”, a completat Suciu.
FOTO: Coșuri și cutii cu flori de primăvară parfumate, de Ziua Mamei, la Euforia Floral Boutique! martie 6, 2021 - Este momentul perfect să transmiteți toată dragostea femeilor speciale din preajma voastră – mamelor, iubitelor, surorilor sau prietenelor care v-au fost alături în momentele dificile de peste an. Euforia Floral Boutique v-a pregătit câteva aranjamente surprinzătoare, cu flori cultivate în România!
Încep fricțiunile în PNL? Vasile Silași de la Chiochiș îl acuză pe Turc de atacuri sub centură pentru c-a îndrăznit să candideze la șefia partidului martie 6, 2021 - Alegerile pentru funcția de președinte al PNL BN bat la ușă, iar luptele interne au început deja. Vasile Silași, primarul comunei Chiochiș îl acuză de Turc de atacuri sub centură, după ce pe Facebook a apărut un video cu un drum plin de noroaie din Chiochiș. Acesta ar fi fost realizat de un alt lider de organizație locală PNL, care l-ar susține pe Ioan Turc la șefia partidului.
Aquabis: Fără apă, astăzi pentru câteva ore, pe Valea Slătiniței martie 6, 2021 - Locuitorii de pe Valea Slătiniței rămân astăzi, 6 martie 2021, fără apă potabilă, pentru câteva ore - anunță Aquabis.
Deputatul Daniel Suciu a depus plângere penală împotriva primarului din Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, după un incident într-un local martie 6, 2021 - Ieri, deputatul Daniel Suciu a depus o plângere la poliție împotriva primarului din Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, în urma unui incident petrecut chiar într-un local din orașul-stațiune. Infracțiunile cercetate de polițiști sunt lovire sau alte violențe și amenințare.