18.2 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

EFECTELE Gripei: Directorii școlilor dau rapoarte zilnice la DSP

Mobilizare a instituțiilor și personalului din școli pentru depistarea gripei. Medicii verifică elevii. Directorii de școli monitorizează evoluția stării de sănătate a acestora și dau rapoarte la DSP. Totuși, ar mai fi nevoie de parteneriate între școli și medici de familie:

Conform șefei DSP Bistrița, la nivelul județului s-au înregistrat până acum 14 cazuri de gripă. Dintre pacienți, patru au fost internați, iar unul, de 67 de ani, a decedat.

Pentru o prevenție a îmbolnăvirii, în special în rândul elevilor, s-a făcut o mobilizare de forță și un plan de prevenire.

„Școlile sunt obligate să aibă contracte cu medicii de familie. Să monitorizeze elevii, să dea rapoarte zilnice dacă s-au confruntat cu elevi ce avea simptomatologia aferentă gripei”, a explicat Anca Andrițoiu.

Inspectorul Școlar general al ISJ BN a explicat că monitorizarea elevilor se face chiar și de către directorii unităților de învățământ.

„Avem 110 școli, dar avem doar 13 medici și 44 de asistenți medicali. Totuși, suntem foarte atenți la aceste afecțiuni. Chiar mâine vom avea o întâlnire cu directorii și vom discuta din nou despre acest aspect. Ei dau raportări zilnice, dar am convenit să se raporteze doar dacă e caz de gripă, pentru a nu alarma. Suntem în strânsă legătură cu ei”, a explicat Camelia Tabără.

Prefectul Stelian Dolha a subliniat și el importanța parteneriatelor dintre școli și medicii de familie. De asemenea, a cerut informarea în cât mai dese ocazii, cu privire la simptomatologie și metodele de prevenire a îmbolnăvirii.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...