21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

EFECTELE Gripei: Directorii școlilor dau rapoarte zilnice la DSP

Mobilizare a instituțiilor și personalului din școli pentru depistarea gripei. Medicii verifică elevii. Directorii de școli monitorizează evoluția stării de sănătate a acestora și dau rapoarte la DSP. Totuși, ar mai fi nevoie de parteneriate între școli și medici de familie:

Conform șefei DSP Bistrița, la nivelul județului s-au înregistrat până acum 14 cazuri de gripă. Dintre pacienți, patru au fost internați, iar unul, de 67 de ani, a decedat.

Pentru o prevenție a îmbolnăvirii, în special în rândul elevilor, s-a făcut o mobilizare de forță și un plan de prevenire.

„Școlile sunt obligate să aibă contracte cu medicii de familie. Să monitorizeze elevii, să dea rapoarte zilnice dacă s-au confruntat cu elevi ce avea simptomatologia aferentă gripei”, a explicat Anca Andrițoiu.

Inspectorul Școlar general al ISJ BN a explicat că monitorizarea elevilor se face chiar și de către directorii unităților de învățământ.

„Avem 110 școli, dar avem doar 13 medici și 44 de asistenți medicali. Totuși, suntem foarte atenți la aceste afecțiuni. Chiar mâine vom avea o întâlnire cu directorii și vom discuta din nou despre acest aspect. Ei dau raportări zilnice, dar am convenit să se raporteze doar dacă e caz de gripă, pentru a nu alarma. Suntem în strânsă legătură cu ei”, a explicat Camelia Tabără.

Prefectul Stelian Dolha a subliniat și el importanța parteneriatelor dintre școli și medicii de familie. De asemenea, a cerut informarea în cât mai dese ocazii, cu privire la simptomatologie și metodele de prevenire a îmbolnăvirii.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...