25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

VIDEO: Când se vor bucura locuitorii din Căianu Mic de apă și canalizare

Când se vor bucura locuitorii din Căianu Mic și satele componente de apă și rețea de canalizare? A răspuns la această întrebare primarul Paul Știr, invitat ieri la emisiunea Direct în problemă, moderată de Iulia Stupinean.

De foarte mult timp se discută despre proiectul de Apă și canalizare în Căianu Mic. Este un proiect mult așteptat. Deja avem 485 de gospodării din Căianu Mic, racordate la rețeaua de apă în 2015 și 2016”, a recunoscut primarul Paul Știr, invitat la emisiunea Direct în Problemă

Vineri, în 31 ianuarie, în ședința de Consiliu Local, vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici pentru acest mare proiect de alimentare cu apă, a precizat Paul Știr.

Este vorba despre străduțele secundare din Căianu Mic și Căianu Mare, dar și străduțele secundare din Dobric plus străzile principale. La acestea se adaugă străduțele secundare din Ciceu Poieni și strada principală din același sat.

Este o investiție de 7 milioane de euro. Banii vin de la Uniunea Europeană. Proiectul se implementează cu sprijinul Consiliului Județean și al celor de la Aquabis. Nouă ne revine o contribuție de 600.000 de lei. Acești bani nu trebuie depuși toți în acest an”, a punctat primarul din Căianu Mic. 

Edilul estimează că în aproximativ doi-trei ani întreaga comună va fi racordată la apă și va avea și rețea de canalizare. „Am intrat în linie dreaptă cu acest mare proiect… ”, a subliniat Paul Știr.

Valoarea Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată la nivelul comunei Caianu Mic este de 7.136.652 Euro fără TVA. Proiectul presupune realizarea unei rețele de distribuție apăpotabilă și apă uzată în Căianu Mic, Căianu Mare, Dobric și Ciceu Poieni. Este vorba, totodată, despre o rețea de apă și de canalizare pe lungimea de 52,09 kilometri.

Mai multe detalii despre proiectele și investițiile care se derulează în Căianu Mic puteți descoperi urmărind emisiunea, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F616316635797494%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...