27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

„Efectul pervers” al mutării secției de Oncologie la Hotel Krone: medicii sunt amendați pentru că nu au unde parca regulamentar

Hotelul Krone a fost preluat de Consiliul Județean și găzduiește momentan secția de Oncologie a Spitalului de Urgență. Lipsa locurilor de parcare din zonă își spune cuvântul: medicii sunt nevoiți să își lase mașinile pe unde pot și se trezesc cu amenzi.

Strada Grănicerilor a devenit sufocată după mutarea secției de Oncologie la Spitalul Krone. Acolo deja funcționează o instituție și Unitatea Militară, plus că în parcarea din capătul străzii își desfășoară activitatea școlile de șoferi.

Medicii, pacienții și aparținătorii acestora se văd nevoiți să își parcheze mașinile pe unde pot, inclusiv pe trotuare, practică ce le-a adus deja amenzi de la Poliția Locală, după cum a dezvăluit în ședința ordinară de CL de ieri, medicul Radu Elisei, care este și consilier local.

„Secția de Oncologie a Spitalului, până la finalizarea spitalului de pe Alba Iulia, lucrează la Krone. Acolo e o problemă foarte mare cu locurile de parcare, pacienții și aparținătorii nu pot parca la 500 de metri distanță să-i plimbi cu căruciorul pe drum. Poliția Locală taie chitanțe atât personalului medical, cât și aparținătorului”, a precizat medicul în ședința de ieri.

Ca o soluție provizorie, primarul Ioan Turc a decis ca școlile de șoferi să își mute activitatea în Viișoara, pentru a elibera parcarea din capătul străzii Grănicerilor, care va putea fi folosită de către medici și cei care au treabă la Secția de Oncologie sau la Casa de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Parcarea respectivă are în jur de 200 de locuri de parcare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...