13 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 25, 2021

VIDEO – Paul Știr: An nou, problemă veche! Nu știm cum plătim asistenții personali ai persoanelor cu handicap

Primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, a explicat azi că actuala Guvernare nu a găsit soluții pentru o problemă veche: plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap. „Nici în 2020 nu am știut cu cât va contribui Statul, nici acum nu știm. Și la Căian au rămas fără salarii două luni de zile”, a declarat primarul.

Anul trecut, DGASPC-urile din țară NU au mai avut bani pentru plata salariilor. Și la Bistrița, asistenții personali au făcut un protest spontan.

La un moment dat, CJ BN a pus banii de salarii, iar când Guvernul a alocat, într-un final, banii necesari, bugetul instituției a fost completat.

Prezent la o conferință de presă la sediul PSD BN, primarul comunei Căianu Mic a declarat că și în acest an au aceeași problemă.

Înainte, pe vremea când guverna PSD, era bine, că știam că Statul decontează 90 la sută din cheltuieli, și administrațiile pun din bugetul local 10 la sută. Ei bine, de anul trecut, nu am mai știut cât contribuie Statul. Și anul acesta e la fel. Înainte era bine pentru că știam cât să cuprindem în bugetul local pentru aceste cheltuieli. Acum, când ne facem bugetul, nici nu știm cât să alocăm”, a declarat Paul Știr.

Acesta a recunoscut că și în comuna pe care o administrează au fost probleme cu neplata salariilor.

Și la Căian am avut vreo două luni în care nu și-au primit banii. Anul trecut nu am știut cât dă statul, cât decontează. Și numai ne-am trezit că nu sunt bani. Și anul acesta e exact aceeași problemă: cum vom plăti asistenții personali ai persoanelor cu handicap? Cum vom plăti indemnizațiile acestor persoane cu handicap? E o problemă pe care atât eu, cât și colegii mei primari o au!”, a declarat primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

Declarația sa integrală, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/BDxvpGK-eUc” loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...