19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare! Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte, condamnată și ea

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, și-a primit sentința finală. Cele șapte condamnări au fost contopite într-o sentință de 8 ani închisoare cu executare. Ioana, fata fostului președinte, Traian Băsescu, a primit și ea cinci ani de închisoare cu executare.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost implicată direct în campania electorală a lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009. Din acest motiv a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).

La finalul lunii ianuarie 2021, reprezentantul DNA a cerut ca Elena Udrea şi Ioana Băsescu – acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor – să fie condamnate la pedepse maxime pentru faptele comise, motivând că infracţiunile de care sunt acuzate sunt grave. Astfel s-au cerut 12 ani pentru Udrea și 15 ani pentru Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu.

Astăzi, cele două, dar și ceilalți implicați în dosar, și-au aflat sentințele finale.

Elena Udrea a primit OPT ani de închisoare cu executare, pedeapsa fiind comasarea celor șapte condamnări:

  • 6 ani pentru instigare luare de mită
  • 5 ani pentru instigare la luare de mită
  • 6 ani pentru spălare de bani
  • 5 ani pentru spalare de bani
  • 3 ani pentru spălare de bani.
  • 5 ani pentru spălare de bani.
  • 4 ani pentru spălare de bani.

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare pentru trei fapte – o faptă de instigare la delapidare și două fapte de instigare la spălare de bani.

Dan Andronic a fost achitat pentru acuzația de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Gheorghe Nastasia (secretar de stat în Ministerul Dezvoltării) a primit 6 ani de închisoare pentru luare de mită. Iar Victor Tarhon (fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea) – 4 ani de închisoare pentru luare de mită.

Conform Biziday.ro, în rechizitoriu, DNA a notat că cele două femei – Elena Udrea și Ioana Băsescu -au strâns ilegal peste 300 de mii de euro, pentru a finanța campania electorală a lui Traian Băsescu, prin condiționarea unor firme care aveau contracte cu Ministerul Dezvoltării (condus de Udrea) de a face plăți pentru campania electorală. O parte a banilor au ajuns și în conturile unei firme deținute de iubitul Ioanei Băsescu și cheltuiți împreună cu acesta în vacanțe externe.

Conform G4media.ro, Elena Udrea a recționat cu blesteme la aflarea veștii.declarat Elena Udrea, conform sursei citate.

Această femeie (.n.r. se referă la judecător) a ținut să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații din acest dosar. Nu pot să cred că are ceva personal pe mine. O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei! Am omorât pe cineva? Cum să dai opt ani pentru așa ceva? (…) E o aberație ce s-a întâmplat astăzi”, a declarat Elena Udrea, conform sursei citate.

Foto- Rfi.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?