13.5 C
Bistrița
miercuri, mai 31, 2023

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare! Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte, condamnată și ea

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, și-a primit sentința finală. Cele șapte condamnări au fost contopite într-o sentință de 8 ani închisoare cu executare. Ioana, fata fostului președinte, Traian Băsescu, a primit și ea cinci ani de închisoare cu executare.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost implicată direct în campania electorală a lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009. Din acest motiv a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).

La finalul lunii ianuarie 2021, reprezentantul DNA a cerut ca Elena Udrea şi Ioana Băsescu – acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor – să fie condamnate la pedepse maxime pentru faptele comise, motivând că infracţiunile de care sunt acuzate sunt grave. Astfel s-au cerut 12 ani pentru Udrea și 15 ani pentru Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu.

Astăzi, cele două, dar și ceilalți implicați în dosar, și-au aflat sentințele finale.

Elena Udrea a primit OPT ani de închisoare cu executare, pedeapsa fiind comasarea celor șapte condamnări:

  • 6 ani pentru instigare luare de mită
  • 5 ani pentru instigare la luare de mită
  • 6 ani pentru spălare de bani
  • 5 ani pentru spalare de bani
  • 3 ani pentru spălare de bani.
  • 5 ani pentru spălare de bani.
  • 4 ani pentru spălare de bani.

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare pentru trei fapte – o faptă de instigare la delapidare și două fapte de instigare la spălare de bani.

Dan Andronic a fost achitat pentru acuzația de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Gheorghe Nastasia (secretar de stat în Ministerul Dezvoltării) a primit 6 ani de închisoare pentru luare de mită. Iar Victor Tarhon (fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea) – 4 ani de închisoare pentru luare de mită.

Conform Biziday.ro, în rechizitoriu, DNA a notat că cele două femei – Elena Udrea și Ioana Băsescu -au strâns ilegal peste 300 de mii de euro, pentru a finanța campania electorală a lui Traian Băsescu, prin condiționarea unor firme care aveau contracte cu Ministerul Dezvoltării (condus de Udrea) de a face plăți pentru campania electorală. O parte a banilor au ajuns și în conturile unei firme deținute de iubitul Ioanei Băsescu și cheltuiți împreună cu acesta în vacanțe externe.

Conform G4media.ro, Elena Udrea a recționat cu blesteme la aflarea veștii.declarat Elena Udrea, conform sursei citate.

Această femeie (.n.r. se referă la judecător) a ținut să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații din acest dosar. Nu pot să cred că are ceva personal pe mine. O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei! Am omorât pe cineva? Cum să dai opt ani pentru așa ceva? (…) E o aberație ce s-a întâmplat astăzi”, a declarat Elena Udrea, conform sursei citate.

Foto- Rfi.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...