4.4 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

SURSE: Firma de audit la care a renunțat Primăria Bistrița vrea scuze de la Turc și penalizări pentru întârzierea contractului

Firma la care a apelat Primăria Bistrița pentru audit și la care ulterior a renunțat după ce primarul Ioan Turc a constatat că administratoarea acesteia este inculpată într-un dosar penal cere municipalității „să revină asupra deciziei” și să renunțe la rezilierea contractului. Surse Bistrițeanul.ro spun că administratoarea firmei ar vrea și penalizări pentru întârzierea contractului și chiar și scuze publice.

Una dintre chestiunile pe care evită primarul Ioan Turc să le clarifice este legată de ce se întâmplă cu auditul ce are în centru Primăria Bistrița. Acesta nu i-a răspuns nici măcar unui consilier local care a întrebat despre audit la ultima ședință de Consiliu Local. Detalii AICI.

Primăria Bistrița a bătut palma cu firma Prim Audit, care trebuia să ia la puricat toate direcțiile din instituție. La scurt timp după, însă, primarul Ioan Turc a aflat că administratorul firmei, Luminița Tănase este inculpată într-un dosar penal și a anunțat că reziliază contractul. Legea nu prea este de partea edilului, întrucât femeia de afaceri nu are o condamnare definitivă, așadar, cazierul său este curat și nu prea poate să rezilieze contractul pe acest motiv. Bistrițeanul.ro a explicat asta AICI.

Se pare totuși că firma Prim Audit nu vrea să renunțe la contract și a cerut Primăriei Bistrița să revină asupra decizie. Acest lucru ne-a fost confirmat de către viceprimarul Sorin Hangan.

„Din partea Primăriei Bistrița s-a trimis o notificare societății comerciale în care se cere rezilierea contractului din cauza faptului că administratorul acesteia este inculpat într-un dosar. Acum a venit un răspuns (n.r. de la Prim Audit) în care ni se cere să revenim asupra deciziei, pentru că nu există o sentință definitivă și cazierul este curat”, a explicat Sorin Hangan.

Potrivit acestuia, intențiile municipalității sunt să se renunțe pe cale amiabilă acest contract, însă acest lucru îl va decide primarul Ioan Turc cel mai probabil săptămâna viitoare, abia după o întâlnire cu reprezentanții societății comerciale.

Bistrițeanul.ro a contactat-o pe Luminița Tănase, administratoarea firmei pentru a spune care sunt pașii pe care intenționează să-i facă, însă aceasta a refuzat să ofere orice fel de informații pe acest subiect.

Surse apropiate primarului Ioan Turc spun că în solicitarea trimisă de Luminița Tănase nu se cere doar „revenirea” la gânduri mai bune și continuarea contractului, ci și plata unor penalități de întârziere a contractului și chiar scuze publice din partea edilului, pentru că i-ar fi prejudiciat imaginea firmei cu afirmațiile din spațiul public

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...