-0.8 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 29, 2023

EXPLOZIE de cazuri COVID: 60 bistrițeni depistați pozitiv! Lazany: Valul 3 își arată colții!

DSP BN raportează 60 de cazuri noi de COVID depistate în ultimele 24 de ore. „Avem 79 de pacienți deja pe secția COVID, din care 8 la ATI! Se pare că al treilea val își arată colții”, a declarat Gabriel Lazany, managerul SJUB.

Conform raportării de astăzi, la nivelul județului nostru s-au înregistrat 60 de noi cazuri de COVID. Au fost efectuate 388 de teste, dintre care 233 la SJUB, 147 teste rapide și restul la laboratoare private.

Astăzi, situația la nivelul județului Bistrița Năsăud se prezintă așa:

  • 8.868 cazuri confirmate de CoVid-19;
  • 288 cazuri active
  • 410 decese;
  • 15.756 doze vaccinuri aduse până în prezent, 14.834 doze administrate;
  • 477 doze administrate ieri, 01 martie, dintre care 473 doza 1 și 4 rapel.

Printre cele 60 de cazuri noi se numără doi angajați ai unor operatori economici.

La spitale, crește numărul cazurilor de COVID care necesită internare.

„Avem acum 13 pacienți internați cu COVID. Stăm pregătiți și dacă e nevoie, vom pregăti și celelalte paturi”, a declarat Daniel Marc, directorul Spitalului Orășenesc George Trifon Năsăud.

La Bistrița, numărul cazurilor de pacienți internați cu COVID este dublu față de săptămâna trecută.

Dacă înainte aveam undeva la 30 de pacienți, acum avem 79 de pacienți pe secția COVID. Avem 62 internați pe secție, 8 pacienți la ATI, din care trei intubați, și mai avem 9 pacienți suspecți, care așteaptă rezultatele testelor. Noi pe secția COVID- fără ATI- avem 103 locuri disponibile. Așa că dacă se continuă în ritmul acesta, în două săpămâni ajungem la capacitate maximă. Se pare că al treilea val își arată deja colții„ a declarat Gabriel Lazany, managerul SJUB.

Ce este mai dureros e faptul că din nou se înregistrează decese. Dacă în 17 februarie se marcau 10 zile FĂRĂ NICIUN DECES, acum, la nici două săptămâni distanță „s-au adunat” aproape 20 de decese.

Mai mult, cei care decedează și sunt infectați cu COVID, sunt tot mai tineri. Două decese înregistrate ieri au fost ale unor persoane de 48 de ani.

Incidența cazurilor COVID, pe fiecare comună sau oraș în parte, aici:

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.