6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Elevii care au împlinit 18 ani nu mai sunt asigurați la CAS!

Șoc pentru unii tineri când, având nevoie de serviciile CAS, și-au dat seama că nu mai sunt asigurați. Aceștia împliniseră 18 ani și au fost catalogați ca neasigurați. Asta pentru că, deși sunt încă elevi, rapoartele de la Ministerul Educației nu au ajuns la CAS. Ce e de făcut:

Copiii până la 18 ani și tinerii până la 26 de ani sunt asigurați la CAS, fără plata contribuțiilor, dacă sunt elevi sau studenți.

Totuși, zilele trecute, unii tineri au avut parte de un șoc. Deși sunt încă elevi, pentru că au împlinit 18 ani, au fost catalogați de CAS drept neasigurați.

CAS BN s-a gândit doar ieri să facă publică problema și motivul care stă în spatele acestei așa-zise erori.

„CNAS a încheiat cu Ministerul Educației Naționale un protocol de colaborare prin care inspectoratele școlare transmit baza de date cu elevii care urmează cursurile unităților de învățământ preuniversitare, în baza cărora se înregistrează ca asigurați elevii care au împlinit vârsta de 18 ani și sunt elevi. Bazele de date nu sunt încă finalizate și transmise către CNAS pentru a fi preluate în Registrul asiguraților, astfel încât este posibil ca în acest moment elevii care au împlinit 18 ani în anul 2018 (în mod special pe parcursul vacanței de vară) să figureze în sistemul informatic ca neasigurați”, a anunțat CAS BN.

Astfel, dacă cei care au împlinit 18 ani sau au până în 26 de ani și sunt încadrați în vreo formă de învățământ, au nevoie de servicii medicale sau medicamente, trebuie să verifice dacă mai sunt asigurați.

Dacă nu mai figurează ca și asigurați, atunci trebuie să ceară o adeverință de elev, de la unitatea de învățământ și să o depună la CAS BN.

Întregul comunicat al celor de la Casa de Asigurări de Sănătate privind drepturile și obligațiile asiguraților fără plata contribuției, poate fi citit AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...