13.5 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Elevii care s-au jucat de-a drogurile cu creta nu au fost sanctionați. Cum explică conducerea școlii:

Un filmuleț ce prezenta câțiva elevi ai LPS trăgând un praf alb pe nas, în pauza mare, a încins spiritele. Conducerea școlii nu a luat încă nicio măsură de sancționare. CARE este explicația:

La finele săptămânii trecute, în mediul online a apărut un video care a încins spiritele. Câțiva elevi de clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv au fost filmați în timp ce trăgeau pe nas un praf alb.

VIDEO ȘOCANT- Elevii unui liceu trag pe nas un praf alb, în pauza mare!

Autoritățile au intrat rapid pe fir, și, la prima analiză, praful alb s-ar părea că ar fi fost cretă. Polițiștii fac cercetările aferente acestei spețe.

Întrebată dacă se va impune vreo sancțiune pentru elevi, Camelia Tabără, inspectorul șef ISJ BN, a spus că există șanse.

Se poate impune chiar și scăderea notei la purtare. Asta dacă cei din comisia de disciplină, consiliul elevilor, o cer. Bineînțeles, dacă până la finalul semestrului comportamentul lor e unul bun, se poate totuși să nu se scadă nota la purtare. Dar e o decizie a școlii, a comisiei, a consiliului. Ei decid ce vor face”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Camelia Tabără.

Directorul Liceului a explicat că nu poți sancționa copiii pentru că se joacă. Dar se va lua o măsură preventivă.

„Conform procedurilor, școala va lua măsurile cuvenite, dacă se impun. Încă nu avem nimic concret. Am făcut ședință cu părinții. Comisia de disciplină analizează. E un subiect sensibil. Dar nu poți sancționa copiii că se joacă. Nu le poți interzice să se joace. Totuși, ceva măsuri preventive vom lua. Elevii oricum sunt prinși în programul anti-drog. Chiar ieri am avut o acțiune. Avem programe pe acest aspect. Pașii i-am respectat: am făcut ședință cu părinții, comisia analizează, așteptăm raportul final al poliției. O măsură tot vom lua. O măsură preventivă. Sancționarea unui copil pentru că se joacă nu mi se pare normal. Dar vom vedea. Nu pot să mă hazardez!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Mircea Gătej, directorul LPS Bistrița.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.