16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Elevii care s-au jucat de-a drogurile cu creta nu au fost sanctionați. Cum explică conducerea școlii:

Un filmuleț ce prezenta câțiva elevi ai LPS trăgând un praf alb pe nas, în pauza mare, a încins spiritele. Conducerea școlii nu a luat încă nicio măsură de sancționare. CARE este explicația:

La finele săptămânii trecute, în mediul online a apărut un video care a încins spiritele. Câțiva elevi de clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv au fost filmați în timp ce trăgeau pe nas un praf alb.

VIDEO ȘOCANT- Elevii unui liceu trag pe nas un praf alb, în pauza mare!

Autoritățile au intrat rapid pe fir, și, la prima analiză, praful alb s-ar părea că ar fi fost cretă. Polițiștii fac cercetările aferente acestei spețe.

Întrebată dacă se va impune vreo sancțiune pentru elevi, Camelia Tabără, inspectorul șef ISJ BN, a spus că există șanse.

Se poate impune chiar și scăderea notei la purtare. Asta dacă cei din comisia de disciplină, consiliul elevilor, o cer. Bineînțeles, dacă până la finalul semestrului comportamentul lor e unul bun, se poate totuși să nu se scadă nota la purtare. Dar e o decizie a școlii, a comisiei, a consiliului. Ei decid ce vor face”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Camelia Tabără.

Directorul Liceului a explicat că nu poți sancționa copiii pentru că se joacă. Dar se va lua o măsură preventivă.

„Conform procedurilor, școala va lua măsurile cuvenite, dacă se impun. Încă nu avem nimic concret. Am făcut ședință cu părinții. Comisia de disciplină analizează. E un subiect sensibil. Dar nu poți sancționa copiii că se joacă. Nu le poți interzice să se joace. Totuși, ceva măsuri preventive vom lua. Elevii oricum sunt prinși în programul anti-drog. Chiar ieri am avut o acțiune. Avem programe pe acest aspect. Pașii i-am respectat: am făcut ședință cu părinții, comisia analizează, așteptăm raportul final al poliției. O măsură tot vom lua. O măsură preventivă. Sancționarea unui copil pentru că se joacă nu mi se pare normal. Dar vom vedea. Nu pot să mă hazardez!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Mircea Gătej, directorul LPS Bistrița.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...