6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Elevii care s-au jucat de-a drogurile cu creta nu au fost sanctionați. Cum explică conducerea școlii:

Un filmuleț ce prezenta câțiva elevi ai LPS trăgând un praf alb pe nas, în pauza mare, a încins spiritele. Conducerea școlii nu a luat încă nicio măsură de sancționare. CARE este explicația:

La finele săptămânii trecute, în mediul online a apărut un video care a încins spiritele. Câțiva elevi de clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv au fost filmați în timp ce trăgeau pe nas un praf alb.

VIDEO ȘOCANT- Elevii unui liceu trag pe nas un praf alb, în pauza mare!

Autoritățile au intrat rapid pe fir, și, la prima analiză, praful alb s-ar părea că ar fi fost cretă. Polițiștii fac cercetările aferente acestei spețe.

Întrebată dacă se va impune vreo sancțiune pentru elevi, Camelia Tabără, inspectorul șef ISJ BN, a spus că există șanse.

Se poate impune chiar și scăderea notei la purtare. Asta dacă cei din comisia de disciplină, consiliul elevilor, o cer. Bineînțeles, dacă până la finalul semestrului comportamentul lor e unul bun, se poate totuși să nu se scadă nota la purtare. Dar e o decizie a școlii, a comisiei, a consiliului. Ei decid ce vor face”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Camelia Tabără.

Directorul Liceului a explicat că nu poți sancționa copiii pentru că se joacă. Dar se va lua o măsură preventivă.

„Conform procedurilor, școala va lua măsurile cuvenite, dacă se impun. Încă nu avem nimic concret. Am făcut ședință cu părinții. Comisia de disciplină analizează. E un subiect sensibil. Dar nu poți sancționa copiii că se joacă. Nu le poți interzice să se joace. Totuși, ceva măsuri preventive vom lua. Elevii oricum sunt prinși în programul anti-drog. Chiar ieri am avut o acțiune. Avem programe pe acest aspect. Pașii i-am respectat: am făcut ședință cu părinții, comisia analizează, așteptăm raportul final al poliției. O măsură tot vom lua. O măsură preventivă. Sancționarea unui copil pentru că se joacă nu mi se pare normal. Dar vom vedea. Nu pot să mă hazardez!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Mircea Gătej, directorul LPS Bistrița.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...