25.6 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

FOTO/VIDEO: Elevii de la „Lucian Blaga” au văzut la propriu cum se manifestă alcoolul și drogurile!

Elevii Scolii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Bistrița au primit vizita polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și de la Agenția Națională Antidrog. Au avut ocazia să testeze, cu ochelari speciali, efectele alcoolului și drogurilor.

Încă din data de 1 iunie, polițiștii informează populația, dar mai ales grupele vulnerabile de vârstă, în legătură cu riscurile consumului de droguri sau alcool.

Prima acțiune în cadrul proiectului „Vacanță în siguranță” s-a desfășurat la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, de Ziua Copilului.

Acțiunile de prevenție au continuat și la alte școli din județ. Copiii au putut testa o pereche de ochelari speciali care proiectează realitatea cu efectele pe care le oferă alcoolul și drogurile.

Cei mici, dar și cei mai mari, au receptat cum se cuvine mesajul polițiștilor. Pentru câteva minute, au simți pe pielea lor cum „văd” atunci când sunt influențați de substanțele psihoactive, cu efecte grave în ceea ce privește sănătatea mintală și fizică.

„Vacanţa de vară prin specificitatea ei înseamnă deplasarea copiilor în zone de agrement, în mediul rural – petrecerea unei perioade de timp mai mari fără supraveghere și circulaţia mai intensă pe drumurile publice. Acestea pot genera o creştere a numărului de minori victime sau autori ai unor infracţiuni.

Considerăm că este necesar ca în intervalul de timp specific vacanţei, atât minorii cât și părinții să cunoască principalii factori de risc, dar și de protecție pentru prevenirea criminalității generate de consumul de substanțe psihoactive.

Astfel de activități vor fi desfășurate pe întreaga perioadă a vacanței, dar și în zilele următoare.

Polițiștii vor continua să se întâlnească cu tinerii și elevii în tabere, în zonele de agrement, în parcuri. Cu ocazia unor evenimente sau manifestări culturale, dar și cu părinții acestora”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Paul Rodilă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...