34.9 C
Bistrița
duminică, iulie 14, 2024

Elevii din Spermezeu, din nou la școală! Alții, în scenariul roșu! Măsuri noi în Romuli!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița a decis impunerea de noi măsuri restrictive în comuna Romuli. De asemenea, o grupă de grădiniță și o clasă de liceeni trec și ei la cursuri online. Elevii din Spermezeu, în schimb, se pot reîntoarce la școală.

Numărul cazurilor de COVID 19 se schimbă de la o oră la alta. Astfel, analizând dinamica acestora, CJSU ia decizii privind impunerea sau ridicarea unor măsuri restrictive. De asemenea, se stabilește modalitatea de desfășurare a cursurilor școlare- fizic sau online.

De astăzi, Romuli are o serie nouă de măsuri restrictive impuse. O grupă de elevi și una de preșcolari vor face cursurile exclusiv online, iar elevii din Spermezeu se revăd la clasă.

  1. Conform Hotărârii C.J.S.U 71/02.11.2020, se introduc restricţii în Romuli, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝟏,𝟓/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐬̗𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝟑/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢.

În acest UAT, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

2. A fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 72/02.11.2020 care cuprinde următoarele modificări:

  • Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:
    • Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud – clasa a XII-a S, până la data de 12.11.2020
    • Școala gimnazială nr.1 Bistrița Bârgăului – grupa mare grădiniță, până la data de 08.11.2020
  • Se va aplica scenariul 1 (verde), pentru:
    • Școala gimnazială Spermezeu

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: