4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Emoționantă întâlnire, la Salva! Se lasă cu lacrimi, emoții și momente de excepție

Toți absolvenții școlii din Salva sunt invitați sâmbătă,  29 septembrie, începând cu ora 13:00 la o întâlnire de gradul III și un spectacol extraordinar care va începe cu o paradă a portului popular, un Te Deum și o slujbă religioasă în amintirea absolvenților și dascălilor din Salva trecuți la cele veșnice.

Întâlnirea tuturor absolvenților școlii din Salva în An Centenar va avea loc în acest weekend, sâmbătă, 29 septembrie, începând cu ora 13:00, iar spectacolul va fi prezentat de Virginia Linul – creator popular, doctor etnolog și ambasador al meșteșugurilor populare tradiționale.

Evenimentul cuprinde și Gala Educației la Salva, de la ora 13:30, dar și un spectacol artistic susținut de ansamblul folcloric „Păunașii Salvei”, alături de soliști vocali elevi și absolvenți ai școlii, sub conducerea maestrului Valer Fodorca și a profesoarei Felicia Morariu: Ana Strâmturean, Sînziana Aldea, Virginia Linul, Alina Ceuca, Genuca Ceuca, Dinu Tănase, Diana Tănase, Amalia Țuțuruga, Oana Filip, Ionela Ceuca și alți absolvenți.

Spectacolul folcloric extraordinar va cuprinde și secvențe inedite dintr-un străvechi obicei al locului – Cununa Grâului.

De la ora 18:00 locuitorii și absolvenții sunt poftiți la un recital folk susținut de Gheorghe Ani, Florin Săsărman și alți invitați, iar de la ora 19:30 organizatorii au pregătit și un foc de tabără.

Pentru a retrăi atmosfera anilor de școală vă recomandăm Coșul sau Traista cu bunătăți de acasă! Activitatea se va desfășura în curtea Școlii din Salva. Vă așteptăm cu drag!”, anunță organizatorii.

Evenimentul este organizat de Școala Profesională „Tiberiu Morariu” din Salva, Primăria, Consiliul Local și Căminul Cultural din localitate, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Biblioteca Județeană „George Coșbuc”.

Foto @ Dumitru Cobzaru Blog

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.