18.8 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

EXCLUSIV: Manevra prin care Floare Gaftone a băgat Primăria Bistrița să-i plătească isprăvile! Turc se zbate să-i facă rost de casă de avocatură pe banii primăriei

Bistrițeanul.ro a intrat în posesia documentelor pe care secretarul general al municipiului le-a pregătit și vârât sub nas consilierilor locali pentru a se asigura că spatele îi este ținut de o importantă casă de avocatură. Asta după ce l-a convins pe Ioan Turc să intre cu Primăria Bistrița parte într-un proces în care instituția n-avea nicio treabă, singura persoană acuzată în proces fiind secretarul Floare Gaftone.

Bistrițeanul.ro a publicat aseară un material trimis pe adresa redacției care dezvăluia cum încearcă secretarul general al municipiului, Floare Gaftone, să își rezolve problemele personale, cu ajutorul consilierilor locali și al Primăriei Bistrița. Materialul îl puteți citi AICI.

Ei bine, astăzi Bistrițeanul.ro vă prezintă documentele oficiale care confirmă faptul că Primăria Bistrița a intrat parte într-un proces în care n-avea de ce, doar ca să-i țină spatele secretarului municipiului. Incredibilă situație!

Mai mult, acum, secretarul municipiului trage sforile cu o măiestrie aparte, astfel încât Primăria Bistrița să-i asigure apărarea și nu prin Serviciul Juridic, care are oameni plătiți pentru reprezentarea instituției în instanță, ci printr-o casă de avocatură, care, speră ea, o va salva.

Ca totul să meargă repede, Floare Gaftone a pregătit toate documentele de ședință și le vâră astăzi sub nasul consilierilor locali, la ședința Comisiei de Urbanism, condusă de consilierul liberal Cristiean Munthiu.

Astfel, în referatul pregătit de Floare Gafone se propune convocarea unei ședințe extraordinare/de îndată a Consiliului Local pentru aprobarea unui proiect de hotărâre privind achiziționarea de servicii juridice, de asistență și reprezentare a primăriei și primarului municipiului Bistrița.

Crețu a lăsat-o să se descurce singură, Turc îi ține spatele

În procesul în cauză, un dezvoltator imobiliar o cheamă în judecată pe Floare Gaftone după ce aceasta a refuzat să semneze o autorizație de construire pentru o clădire de locuințe colective mici, pe strada Parcului. Dezvoltatorul imobiliar primise undă verde pentru construcție de la Serviciul Urbanism (șef serviciu și arhitect-șef). Chiar și fostul primar Ovidiu Crețu a fost de acord cu eliberarea autorizației.

În aceste condiții, este lesne de înțeles faptul că fostul primar Ovidiu Crețu a lăsat-o pe Floare Gaftone să se descurce singură în fața instanței și să răspundă pentru faptul că a refuzat să semneze autorizația de construire, semnătura secretarului fiind singura lipsă.

Noul suflu liberal din Primăria Bistrița a schimbat macazul pe finalul procesului

Deși Primăria Bistrița n-avea nicio treabă în acest dosar, nefiind acuzată de nimic, absolut curios și inexplicabil primarul Ioan Turc se hotărăște să o sprijine pe Gaftone și schimbă poziția primăriei în proces deși documentele emise de instituție poartă semnătura funcționarilor și a primarului de atunci, Ovidiu Crețu.

Cum îl bagă Floare Gaftone pe primarul Turc la înaintare este subliniat chiar în actele pregătite de secretarul general, în care secretarul accentuează negru pe alb faptul că primarul o susține, ba chiar că i-a promis o casă de avocatură.

Așadar, brusc, primarul consideră „inoportună amplasarea unui bloc în zonă, din punct de vedere arhitectural și urbanistic” și, inexplicabil, bagă Primăria Bistrița parte într-un proces al secretarului Floare Gaftone.

„Pe parcursul procesuui actualul primar al municipiului, domnul Ioan Turc a comunicat schimbarea poziției procesuale exprimate anterior de primarul municipiului, în persoana domnului Ovidiu Crețu, care își încheiase între timp mandatul de ales local, depunându-se în completarea notelor depuse prin care se ia act de schimbarea poziției procesuale, punctul de vedere întocmit în baza referatului aprobat de primarul municipiului privind inpoportunitatea amplasării unui bloc de locuințe P+2E în Bistrița, strada Parcului nr 6, din punct de vedere arhitectural și urbanistic”, se arată în referatul pregătit de Gaftone.

În referat se menționează faptul că primarul ar fi afirmat la un moment dat că vrea să achiziționeze servicii juridice pentru acest proces, iar Gaftone nu omite să consemneze asta, negru pe alb: afirmațiile primarului cu privire la încheierea unui contract de achiziționare servicii juridice de asistență și reprezentare juridică”.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

 1. Doamne și ferește….poi astea numai cât știm noi dar cele care nu le știm și dânsa le-a făcut deja. Nici nu vreau să mă gândesc. Am auzit că Gaftone și Malaicu conduc primăria și implicit pe Turc. Bistrițeni treziți-vă!!!!

 2. nu se poate asa ceva, sa plateasca avocati cine este vinovat! primaria are juristi platiti sa ii apere interesele. Curtea de conturi sa fie atenta si sa ia masuri! cum adica? sa platim din banii nostrii incapatanarea unor functionari???

 3. Să-i plătească și cheltuielile la apă, gaze, electricitate la casa ei din parc…benzina, garderoba…vacanțele..că deh..e obosită după atâta luptă..

 4. Am vrea sa știm cine i proiectantul ala nemernic care distruge orașul?
  Trebuie alungat din oraș cu pietre.
  Orasul îl conduce o doamna de fier ca, primarul ii mai tot timpul în delegații.
  Da Alexandra nici usturoi n ai mâncat nici gura nu ți pute. Ți ai făcut schimbare de sex?
  Acuma știm ca ți aperi pretenile care joaca barbuncul în fata voastră dar sa speram ca adevărul va ieși la iveala și sa plătiți toți care distrugeți orașul pentru îmbogățirea unora.
  Are dreptate domnul Bălan SOS PARCUL, pe ei și pe mama lor.

 5. Nu ar fi mai ieftin sa plătim o alta secretara?!! Nu o infractoare.Nici horticultoare! Sa punem oameni competenți și pregătiți, cum ar sta bine unei administrații liberale, care se vrea a fi!! Sau nu!? Mergem înainte cu aceleași infractoare?

 6. Are dreptate Balan.Si zic si eu SOS Bistrita de matracuci care fac zazanie si s pe bani.La puscarie Gaftone, malaicu si monica incolonate.Malaicu nu i aia de o fost in irlanda in vacanta la runcan?.Aia am auzit ca numa la runcan da aprobare iar pe altii ii faulteaza.aia de i ziceau marci si dolari.Blonda pretina cu prisacaru?cu legea cu paminturile?apoi daca aia e si e si din sant si inca e libera atunci lumea e cu susu n jos.doamne ajuta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...