19.5 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

FOTO. Blândețe insistentă: Expoziție personală Paul Târziu, la galeria Arcade 24

Avem ocazia să admirăm, la Galeria Arcade 24, o expoziție personală semnată de pictorul Paul Târziu, profesor la Liceul de Arte „Corneliu Baba”. Expoziția a luat naștere în plină pandemie, anul trecut, în luna martie. „Primăvara înseamnă și creștere, multă tensiune și durere…”

A fost inaugurată zilele trecute, la galeria Arcade 24, o expoziție semnată de pictorul și profesorul Paul Târziu. „Cred că este prima expoziție care a devenit expoziție fără să-mi propun acest lucru. Era un mod de a fugi de multe ori de-acasă, pentru că școala se mutase în apartamentul nostru…”, a mărturisit Paul Târziu.

Artistul a povestit la vernisaj și despre perioada în care a pictat cele câteva zeci de tablouri pe care le puteți admira până în aprilie.

E frustrant să nu ai timpul tău. Probabil este chestiunea pe care o simțim acut cu toții. Mulți dintre arhitecții contemporani vorbesc despre spațiul redus. Dar ce spuneți despre spațiul interior – care aproape că nu mai există. Tehnologia nu ne mai dă voie parcă să fim lângă celălalt… Pe mine mă frustrează acest lucru. Nu sunt împotriva tehnologiei.

Suntem aici, în timpul acesta, nu avem cum să-l tratăm ca pe un timp străin, îndepărtat…

A fost în același timp și o ieșire din mine. Nu mai pictasem demult în ulei… Am pictat până acum în apartament, cu acrilice. Pictura în ulei devenise aproape un vis pentru mine. În acest caz trebuie să ai timp pentru el, să-i dai răgaz, să-l lași deoparte, să te întorci asupra lui.

Ceea ce vedeți aici sunt niște experimente care mie îmi plac. Sunt foarte multe transparențe care au legătură cu ultima expoziție, o expoziție de acuarele de mici dimensiuni…”, a mai explicat Paul Târziu. 

Probabil de la grădiniță am rămas cu idee că primăvara este un anotimp al voioșiei, al florilor și al păsărilor care cântă. „Dar mai este ceva ce mi s-a revelat în ultimii doi ani. Faptul că primăvara înseamnă și creștere, multă tensiune și durere. Atunci când crești, când te transformi, când îți dai seama că vrei să devii altceva – ajungi într-un punct dureros. Adolescenții probabil ne-ar putea spune mai multe despre asta. Când crești, te doare…”, a mărturisit Paul Târziu.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...