19.7 C
Bistrița
marți, iulie 27, 2021

EXTRA: Au dat jos toată tencuiala și au demontat casa, bârnă cu bârnă! O vor remonta în Parcul cu peri seculari de pe dealul Cocoș

S-a încheiat cu bine primul act al unui nou proiect marca Lions Bistrița! Este vorba de un impresionant demers care face parte din dezvoltarea Parcului cu peri seculari de pe Dealul Cocoșului. Acesta se va îmbogăți cu o minunăție de casă tradițională…!

Clubul nostru a cumpărat o casă tradițională de munte din localitatea Bistrița Bârgăului, urmând să o strămute în parc. Așa că 10 membri Lions, doi membri Leo și un voluntar au lucrat din plin”, au anunțat voluntarii implicați în proiect.

A fost necesară o muncă de Sisif: tencuiala casei a fost cu grijă înlăturată de pe pereții interiori și exteriori. Fiecare bârnă a construcției a fost atent numerotată. Bârnele au fost demontate, urmând să fie ulterior remontate, exact la fel, în Parcul cu Peri Seculari de pe dealul Cocoș. 

În ciuda vremii total nefavorabile, acțiunea a fost un real succes. Bucuria revederii s-a transformat într-o emulație deosebită. Rezultatul a fost uimitor chiar și pentru noi”, au mai mărturisit voluntarii Lions.

Parcul cu peri seculari este situat la doi pași de Bistrița, pe Dealul Cocoș, fiind îngrijit de voluntarii Clubului Lions Bistrița.

Parcul include peste 750 de peri din peste 20 de soiuri, care au fost prezentate anul trecut în Franța, la conferința organizată de „Federation des Producteurs de Fruits” din Alsacia.

Proiectul va fi prezentat în acest an și în Germania, la Regensburg, în cadrul unui congres similar.

Perele din parcul cu peri seculari de pe Dealul Cocoșului, prezentate tocmai în Franța

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...