6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

EXTRA: Aveți șanse să câștigați un Coș de Crăciun plin de bunătăți! Ediție specială azi, la Târgul de produse locale

Bistrițenii care vor trece azi prin Piața Centrală au toate șansele să se înscrie într-un inedit și savuros concurs – Darul de Crăciun. Nu trebuie decât să cumpere, începând de astăzi, produse de minim 10 lei, de la producătorii/ artizanii locali, la târgurile de sâmbătă. Vor  primi cupoane aferente valorii produselor achiziționate, urmând ca cei mai aprigi susținători ai economiei locale să câștige savuroase Coșuri de Crăciun „Produs în Bistrița-Năsăud”!

 

Succes total pentru campania de promovare a consumului de produse agroalimentare locale, naturale și sănătoase și campania de susținere a micilor afaceri din acest domeniu! Organizată de Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, campania se încheie azi, cu o ediție specială, într-un decor inedit, a Târgului Produs în Bistrița-Năsăud!

Campania de promovare a produselor agroalimentare a inclus activități menite să sublinieze importanța consumului de produse locale tradiţionale pentru sănătate și comunitate, să încurajeze producţia agroalimentară naţională, să susțină produsele autohtone de calitate și necesitatea îmbunătăţirii statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt.

Evenimentele se vor încheia cu o ediție specială a Târgului Produs în Bistrița-Năsăud, sâmbătă, 13 octombrie, în Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică.

Într-un decor inedit, realizat cu sprijinul Euforia Floral Boutique (marcă a Produs în Bistrița-Năsăud), în scenă vor intra gusturi și arome deosebite: pâine și produse de panificație tradiționale, toate coapte în cuptor la foc de lemne, brânzeturi naturale de la poalele Munților Călimani, paste și înghețată după rețeta bunicilor, uleiuri presate la rece, miere și produse apicole, siropuri și dulcețuri parfumate din Pasul Tinuța, legume proaspete și naturale de Monor – acompaniate de creații colorate, tradiționale sau de inspirație tradițională, pentru a crea un spectacol complet.

Cu ocazia acestui târg, Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” lansează concursul Darul de Crăciun. Fiecare dintre persoanele care achzitionează produse de minim 10 lei, de la producătorii/ artizanii locali, la târgurile de sâmbătă, Târgul de 1 Decembrie și Târgul de Craciun, începand de mâine și până în 16 decembrie, vor primi cupoane aferente valorii produselor achizitionate, urmând ca cei care au colectat, până la 16 decembrie, cele mai multe cupoane, să câștige Coșuri de Craciun „Produs în Bistrița-Năsăud”.

Campania dedicată Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești a debutat miercuri, 10 octombrie 2018 cu Caravana „Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!”, realizată cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, extrem de bine primită de copii, tineri și cadre didactice.

Pe parcursul celor 3 zile, Caravana a poposit la: Bistrița Școala Gimnazială nr. 4, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Liceul Tehnologic Agricol, NăsăudColegiul Național „George Coșbuc”, Beclean – Liceul Tehnologic Agricol. Invitații speciali ai acestor evenimente au fost: Cotu Ioan Grigore (produse apicole), Gelateria Aniela (înghețată artizanală), Ioan Simionca (Legume de Monor), Costi Bucnaru (bunătăți din Pasul Tihuța), Grigore Creța (brânzeturi de la poalele Munților Călimani), Saveta Ban (Cuptorul de altădată), Dinu Pleșa (uleiuri presate la rece) și Bodiu Florentin (coșul cu legume de Dumitra).

Cu un limbaj savuros și prietenos aceștia au servit drept exemple de urmat pentru mai tinerii lor viitori colegi, au dat un imbold pentru un stil de viață sănătos și pentru susținerea economiei locale. Cât despre Liceul Tehnologic Agricol din Beclean – producător de legume – a fost o adevărată lecție deschisă despre autentic și tradițional. Mai mare dragul să înveți acolo!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: