22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

FEMEI CARE NE INSPIRĂ: Mama eroină din Chiuza, cu 14 copii: „Dacă ai copii te bucuri și te înviorezi. Dacă nu aș avea copii, nu știu ce ar fi”

Este mamă eroină, a adus pe lume 14 copii, anul trecut a citit Sfânta Carte de peste 30 de ori și este de părere că atunci „când Îl ai pe Domnul lângă tine, nici nu știi că trăiești pe pământ. Cât de greu mi-a fost, toate s-au dus”. Este povestea Anei Măierean din satul Piatra, comuna Chiuza, care recent a împlinit 92 de ani.

Ana Măierean din satul Piatra, comuna Chiuza, a împlinit zilele trecut 92 de ani. Copiii, nepoții și strănepoții s-au adunat, din toate colțurile lumii, pentru a o sărbători.

Aceasta a fost vizitată și de etnologul Iosif Ciunterei, realizatorul emisiunii „Cu Iosif pe coclauri”, care i-a oferit în dar un buchet de flori.

Toată lumea a venit. Eu mă bucur când îmi văd copiii. A lipsit numai unul, nu l-au putut aduce. Au venit din America, din Spania, din Austria. Dacă ai copii te bucuri și te înviorezi. Dacă nu aș avea copii, nu știu ce ar fi. (…)

În ultimii doi ani de când nu ne-am mai văzut mai mult am citit din Sfânta Carte, nu o țin departe de mine. Am zis că atunci când mă duc, cu ea să mă ducă, să o pună cu mine. Aici, în ea, sunt lucruri mari…„, a povestit bunica în cadrul emisiunii lui Iosif Ciunterei.

Anul trecut, aceasta a citit Sfânta Carte de peste 30 de ori și spune că a reușit să treacă peste toate cu ajutorul credinței.

„Cu Domnul de mână e foarte bine. E atâta o bunătate…Când Îl ai, nici nu știi că trăiești pe pământ. Cât de greu mi-a fost, toate s-au dus. Când am fost cu El, toate s-au dus. (…)„, este de părere Ana Măierean.

Bunica și-a cunoscut soțul de când erau copii, însă s-au căsătorit abia după ce el s-a întors din armată. Avea 20 de ani, el cu 5 ani mai mult. În anul acela, când s-au căsătorit, au avut primul copil.

În 26 de ani am avut 14 copii. O mamă are multe datorii. Copiii mei m-au ascultat, au fost buni, cât le-am dat a fost destul. (…) Mi-a dat Domnul și copii buni, și nurori bune și gineri buni. Tot atâta mi-e, ori mi-e băiat, ori ginere. Ori mi-e fată, ori mi-e noră. (…)

Ziua am avut mult de lucru, nu am putut sta mult cu ei, dar stăteam seara. Le povesteam – uite, măi copii, așa. Tatăl vostru a murit, voi dacă nu mă ascultați, mă duc și eu. Ce faceți? Au vrut să îi ia la stat, dar nu am vrut să îi dau. Mi i-a dat Dumnezeu să mă chinui eu cu ei. Nu m-au chinuit, că au fost buni. I-am crescut eu și a fost tare bine„, a mai adăugat bunica.

Întreaga emisiune poate fi urmărită mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.