9.5 C
Bistrița
sâmbătă, martie 25, 2023

BECLEAN – Și fetele sunt pasionate de tehnică sau robotică: „Felicitări pentru ambiție și determinare!”

Și fetele se pricep să construiască roboți ! O demonstrează din plin echipa compusă din 13 fete, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean. Sunt coordonate de profesoara de română Nelia Nicula și au avut curaj să învețe programare de la 0.

Fetele de la Esentza Revolution au participat luna trecută la prima lor competiție regională de robotică. Revista Esentza le-a apreciat într-o postare recentă, subliniind că fetele sunt în primul lor an de activitate într-o echipă de robotică. 

Au învățat anul acesta de la 0 programarea în limbajul Java proiectarea 3D, tipărirea 3D și modul de construire a unui robot. Toate acestea nefiind incluse în programa școlară… 

Toată proiectarea, construcția, programarea a fost realizată doar de fete, fără ajutorul altor persoane din afara echipei.

Felicitări pentru reușita voastră, pentru ambiția și determinarea de care ați dat dovadă!”, mai scriu cei de la Revista Esentza.

De altfel, cele 13 fete de la Esentza Revolution au atras și atenția Cristianei Pantici – jurnalist freelancer, specialist în comunicare online, inițiatoarea proiectului Zenobisme.ro și PR-ul editurii Hyperliteratura.

Într-un reportaj realizat la First Tech Challenge, Cristiana Pantici s-a declarat impresionată de cele 13 fete din Beclean. 

„Ne-am dorit să demonstrăm că robotica este și pentru fete. O parte din noi chiar e pasionată de partea tehnică. De exemplu, Sonia, care e și Driver. Ea a început procesul de construcție al robotului din luna octombrie, de când a aflat și tema sezonului.

Am participat cu el la diferite demo-uri și pe parcurs am modificat ceea ce-l încurca, oarecum, la trecerea obstacolelor sau la poziționarea conurilor în teren”, au povestit fetele de la Esentza Revolution.

Mai multe detalii despre activitatea echipei – AICI

Foto @ Revista Esentza / Esentza Revolution

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...