12.1 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

Avanpremieră „Capra cu trei iezi”, la Bistrița! Regizorul și producătoarea filmului, bistrițeanca Luana Georgiță, prezenți în sală

Regizorul Victor Canache și producătoarea Luana Georgiță vin la Bistrița pentru o proiecție specială a filmului Capra cu Trei Iezi. Avanpremiera are loc joi, pe 13 octombrie, de la ora 19:00.

Maia Morgenstern joacă în film rolul unei mame dispuse să-și apere copiii cu orice preț. Văduva care trăiește izolată într-un sat de munte își dă seama că un prieten vechi de familie, jucat de Marius Bodochi, le vrea răul – ei și celor trei copii.

Victimele „lupului mare și rău”, copiii sunt jucați de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina și Silviu Corbu. Scenariul este semnat de Victor Canache, producția de bistrițeanca Luana Georgiță, iar montajul de Tudor D. Popescu.

Victor Canache și Luana formează un cuplu și vor fi prezenți împreună, la Bistrița, la avanpremieră.

Descrierea acestui film este una aparte, chiar dacă titlul este unul de poveste spusă în copilărie. Din contră, regizorul găsește o parte întunecată și îi dă forma unui thriller românesc apreciat în țară și în străinătate.

Biletele se pot cumpăra online sau în seara proiecției.

„Era odată o capră care avea trei iezi… În România secolului XIX, într-un sat izolat, o văduvă își apără cei trei copii de un prieten vechi de familie, devenit dușman. Bazat pe una dintre cele mai cunoscute povești ale lui Ion Creangă, filmul Capra cu Trei Iezi, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi în rolurile principale, este un thriller care sapă în psihologia umană și readuce în actualitate, sub o altă optică, o poveste extrem de populară”, au scris pe Facebook cei de la Palatul Culturii Bistrița.

„Nimeni nu a mai ecranizat Capra cu Trei Iezi până acum, deși toți știm povestea. Aș vrea ca după ce văd filmul, spectatorii să o recitească. S-ar putea să fie surprinși. Filmul nu este o poveste pentru copii, ci un thriller plin de suspans. Tot ce veți vedea pe ecran se regăsește însă și în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citești. Am avut norocul ca doi actori atât de mari – Maia Morgenstern și Marius Bodochi – să mi se alăture în această aventură și să dea viață unor personaje iconice”, spune regizorul Victor Canache.

Victor Canache debutează în lungmetraj cu acest film. El a regizat în 2019 un scurt metraj cu același nume. Este cunoscut publicului și ca actor, din producții precum Luca (r. Horațiu Mălăele).

Capra Cu Trei Iezi a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în iunie 2022.

Programul complet al Caravanei, precum și detalii despre bilete vor fi anunțate pe pagina de Facebook a filmului.

https://www.facebook.com/filmulcapracutreiiezi/

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....