21.4 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

VIDEO: Ce filme ne așteaptă la Cinema Dacia, în primele zile ale anului

Astăzi și mâine Centrul Cultural Dacia este închis, dar de luni, 3 ianuarie, cinematograful ne așteaptă cu o mulțime de filme interesante:

Filmul Tabăra spune povestea unor copii care ajung într-o tabără de „deztehnologizare”. Aici sunt învățați să scape de dependența de tehnologie, de la telefoane până la social media și tablete. Filmul are un scop moralizator, însă este combinat cu mult umor și intrigi interesante.

Tabăra este un film românesc independent și totodată ultimul proiect al trupei 5GANG: 

Spider Man: No way home

Pentru prima dată în istoria filmelor cu Spider-Man, prietenosul erou al cartierului trăiește fără mască. Dar și fără posibilitatea de a separa viața normală, de cea de supererou. Când are nevoie de ajutorul lui Doctor Strange, miza crește mai mult decât oricând. Iar asta îl obligă pe Peter să privească cu alți ochi realitatea de a fi Spider-Man…

Spider Man: No way home poate fi vizionat în aceste zile la Cinema Dacia, alături de alte filme de succes precum Matrix 4 sau Dune. 

Romanul Dune (publicat de Frank Herbert în 1965) a avut parte anul trecut de o nouă ecranizare semnată de regizorul Denis Villeneuve. Acesta a reușit să pună „cap la cap un spectacol cinematografic imersiv și copleșitor”, după cum ne avertizează Mihai Șerban în Cinemagia.

Dune este considerat cel mai bine vândut roman science-fiction al tuturor timpurilor. A câștigat premiul Hugo în 1966 și premiul Nebula pentru Cel mai bun roman, acordat de Asociația Scriitorilor SF din America). 

Cea mai recentă ecranizare Dune reia povestea lui Paul Atreides, un tânăr strălucit și talentat, născut pentru un mare destin pe care învață să-l înțeleagă. El trebuie să-și însoțească familia pe cea mai periculoasă planetă din univers, pentru a asigura viitorul poporului său.

Forțele malefice izbucnesc într-un conflict legat de furnizarea celei mai prețioase resurse din univers. E vorba de mirodenia care se regăsește doar pe această planetă: resursa capabilă să deblocheze cel mai mare potențial al umanității. Vor supraviețui doar cei care își pot stăpâni frica… 

Mult așteptata continuare a filmelor care au revoluționat genul SF – Matrix Renașterea – poate fi de asemenea vizionată în aceste zile la Cinema Dacia.

Filmul reunește vedetele originale Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss în rolurile emblematice pe care le-au făcut celebre: Neo și Trinity.

The Matrix Resurrections ne poartă înapoi la cunoscuta lume a celor două realități: realitatea cotidiană, și cea ascunsă în spatele ei. Pentru a afla dacă realitatea lui este o construcție fizică sau mentală și pentru a se cunoaște cu adevărat, domnul Anderson va trebui să urmărească încă o dată iepurele alb.

Iar dacă Thomas… Neo… a învățat ceva, este că alegerea – deși o iluzie – e totuși singura cale de ieșire sau de intrare în Matrix.

Ceea ce nu știe încă Neo este tocmai faptul că Matrix a devenit mai puternică și mai periculoasă decât oricând.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...