0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

Leoni, Teraplast și Rombat – în TOP 300 companii din România

Revista Capital a realizat Topul celor 300 de companii din România. Acesta a fost realizat în urma unei analize bazate pe datele financiare ale anului 2020. Cele cinci criterii care au generat acest top au fost: cifra de afaceri, profitabilitatea, evoluția cifrei de afaceri, numărul de angajați și profitul.

Bistrița-Năsăud are 3 companii în acest TOP 300. În contextul economic actual, este un fapt mai mult decât admirabil.

Astfel, pe locul 148 în top regăsim compania Leoni. Aceasta este una din companiile principale producătoare de cablaje pentru industria auto. Pe lângă fabrica de la Bistrița, Leoni este prezenta și la Pitești, Beiuș sau Luduș. Totodată, este și cel mai mare angajator, având peste 11,000 de salariați activi pe tot teritoriul țării. Leoni a înregistrat în anul 2020 o cifră de afaceri de 2,2 miliarde lei.

Compania TeraPlast, principalul furnizor de țevi și granule pvc din țară, ocupă locul 239. Cu o vechime de 125 de ani, Teraplast a avut o cifră de afaceri de 418 milioane lei. Grupul Teraplast a investit anul acesta 160 milioane lei în cele opt fabrici şi cele şase centre logistice din ţară.

Rombat Bistrița se situează pe locul 281. Parte a grupului Metair, compania a avut în anul 2020 un număr mediu de 790 de angajați. Veniturile sale au fost de 400 milioane lei, asemeni anului 2019. De la începutul anului 2021, Rombat are un nou CEO, pe Alin Ioaneș.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...