13 C
Bistrița
marți, iunie 15, 2021

Firele de tricotat n-au avut căutare în 2020. Fileca Industry Beclean a înregistrat o scădere a profitului de peste 58%

Fileca Industry din Beclean, a făcut un mic pas înapoi în anul 2020. Producătorul și exportatorul de fire de tricotat a raportat o scădere de 7.72% a cifrei  de afaceri. La fel este și în cazul profitului, care a înregistrat o scădere mare, de 58.09%.

Fileca Industry din Beclean a suferit considerabil în pandemie. Conform datelor publicate de Ministerul de Finanțe, 2019 a fost un an cu mult mai productiv.

Dacă în 2019 cifra de afaceri raportată a fost de 11.364 mil. euro, în 2020 au reușit să realizeze doar 10.487 mil. euro. Panta descendenta se evidențiază cu precădere în rezultatul profitului. Acesta a scăzut considerabil, de la 338 mii euro în 2019 la puțin peste 141 mii euro în anul 2020. În privința angajaților situația a rămas stabila, fiind înregistrați 209 angajați activi, cu 8 mai mulți comparativ cu 2019.

Industria textilă a primit o palmă dură în perioada pandemică. Implicit, multe locuri de muncă ale acestui sector au fost disponibilizate. România produce haine, fibre textile și încălțăminte în valoare  de aproximativ 22 mld. lei. O sumă considerabilă, care reprezintă 2% din PIB.

La momentul actual, industria textilă este grav afectată. Aceasta înregistrează diminuări de 40-80% din cifra de afaceri. Totodată, există stocuri mari de marfă, magazine închise și cerere scăzută. Ca atare, băncile au plasat această ramură industrială în zona business-urilor greu de finanțat.

Recent, s-a găsit o soluție de urgență astfel ca acest domeniu să poate supraviețui, si anume TVA de 9% pentru produsele textile. Aceasta reprezintă o gură de oxigen și un prim pas pentru a stimula fabricarea de produse ” Made in Romania ”.

Fileca Industry SA este producător și exportator  de fire pentru tricotat și țesături. Afacerea a fost înființată în anul 2003 la Beclean. ECAFIL BEST SPA INDUSTRIA FILATI este cea care o controlează.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...