6.9 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 16, 2021

Firele de tricotat n-au avut căutare în 2020. Fileca Industry Beclean a înregistrat o scădere a profitului de peste 58%

Fileca Industry din Beclean, a făcut un mic pas înapoi în anul 2020. Producătorul și exportatorul de fire de tricotat a raportat o scădere de 7.72% a cifrei  de afaceri. La fel este și în cazul profitului, care a înregistrat o scădere mare, de 58.09%.

Fileca Industry din Beclean a suferit considerabil în pandemie. Conform datelor publicate de Ministerul de Finanțe, 2019 a fost un an cu mult mai productiv.

Dacă în 2019 cifra de afaceri raportată a fost de 11.364 mil. euro, în 2020 au reușit să realizeze doar 10.487 mil. euro. Panta descendenta se evidențiază cu precădere în rezultatul profitului. Acesta a scăzut considerabil, de la 338 mii euro în 2019 la puțin peste 141 mii euro în anul 2020. În privința angajaților situația a rămas stabila, fiind înregistrați 209 angajați activi, cu 8 mai mulți comparativ cu 2019.

Industria textilă a primit o palmă dură în perioada pandemică. Implicit, multe locuri de muncă ale acestui sector au fost disponibilizate. România produce haine, fibre textile și încălțăminte în valoare  de aproximativ 22 mld. lei. O sumă considerabilă, care reprezintă 2% din PIB.

La momentul actual, industria textilă este grav afectată. Aceasta înregistrează diminuări de 40-80% din cifra de afaceri. Totodată, există stocuri mari de marfă, magazine închise și cerere scăzută. Ca atare, băncile au plasat această ramură industrială în zona business-urilor greu de finanțat.

Recent, s-a găsit o soluție de urgență astfel ca acest domeniu să poate supraviețui, si anume TVA de 9% pentru produsele textile. Aceasta reprezintă o gură de oxigen și un prim pas pentru a stimula fabricarea de produse ” Made in Romania ”.

Fileca Industry SA este producător și exportator  de fire pentru tricotat și țesături. Afacerea a fost înființată în anul 2003 la Beclean. ECAFIL BEST SPA INDUSTRIA FILATI este cea care o controlează.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...