13.5 C
Bistrița
vineri, mai 27, 2022

SCANDAL în ședința de azi a Consiliului Județean: „La ce să îi păstrăm pe bibliotecari la bibliotecă, dacă putem ține șoferul…?”

Scandal, în ședința de astăzi a Consiliului Județean. A fost aprobată noua organigramă și statul de funcții de la Bibiloteca Județeană „George Coșbuc”. „Marea surpriză neplăcută al acestui proiect de hotărâre o reprezintă viziunea încețoșată a președintelui CJ – Radu Moldovan”, a transmis consilierul PNL Florin Cristian Moldovan.

Acesta i-a reproșat președintelui că a dat startul unei reorganizări bazate pe raționamentul teleormănean preluat ad-litteram de la fostul coleg – Liviu și anume: „la ce să îi pastrăm pe bibliotecari la bibiotecă, dacă putem ține șoferul…?

Consilierul PNL s-a arătat nemulțumit de faptul că se vor desfința 5 posturi de bibliotecar din care 3 ocupate și 2 vacante.

Noua organigramă arată că biblioteca va funcționa cu 20 de posturi. Între acestea, 1 manager, 1 contabil șef, 1 economist, 1 referent de specialitate, 1 inginer de sistem, 1 șofer și doar 14 bibilotecari care să deservească întreg județul.

…cu pași rapizi și siguri, ne îndreptăm înspre o situație pe care o mai putem întâlni doar în Teleorman unde pe același „principiu managerial” s-a ajuns la un dezastru din punct de vedere al promovării cititului…”, a mai spus Florin Moldovan.

Consilierul a prezentat și o analiză comparată a personalului care lucrează în diverse biblioteci din țară. „…Aflăm că în urma deciziei de astăzi, județul nostru ajunge de râsul întregii țări”, a mai punctat Florin Moldovan.

Consilierul a mai transmis că „suntem cu toții de acord că optimizarea cheltuielii banului public trebuie sa fie prioritatea nr.1 a unei administrații (…). Dar acest aspect nu îndeamnă în niciun caz spre a lua decizii care AFECTEAZĂ PROFUND activitatea de bază a instituției respective…”, a mai afirmat Florin Moldovan.

În replică, președintele CJ Radu Moldovan a subliniat că nu e cazul să se prezinte apocaliptic această situație, în condițiile în care „din 24 de bibliotecari se reduc 3! Nu se închide biblioteca, funcționează normal. Nu se pune în pericol în niciun fel funcționarea bibliotecii. Nu se pun în pericol absolut deloc programele culturale ale Consiliului Județean.

Instituțiile de cultură vor încerca odată cu măsurile de relaxare să reînvie activitatea culturală, care s-a desfășurat în condiții vitrege. Regret că prin măsurile noastre trebuie să luăm și astfel de decizii, dar obligativitatea noastră este să asigurăm funcționalitatea acestor instituții în funcție de bugetul pe care l-am primit. Buget care s-a diminuat în fiecare an după 2019…”, a mai explicat Radu Moldovan. 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Dacă se poate și cu mai puțin atunci până acum de ce nu s-a optimizat cheltuiala banului public?!?… E o mică fractură logică aici pentru că ori, până acum cel puțin, s-a bătut joc de banul public prin menținerea unor cheltuieli fără rost, ori, acum, se bate joc de oameni prin reduceri de personal și / sau salarii fără justificare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...