11.5 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Fotbal juvenil: Copiii de la Maieru, vicecampionii Cupei Satelor!

Copiii echipei de fotbal din Comuna Maieru au reușit, anul acesta, o performanță notabilă în fotbalul juvenil. Au jucat finala Cupei Satelor și au ieșit vicecampioni!

Turneul final al Cupei Satelor, ediția 2022-2023, s-a disputat în acest an între 11-14 mai, în localitatea Baia de Fier din județul Gorj. Competiția națională U13 este organizată de Federația Română de Fotbal și dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă doar satele și comunele din România.

Echipa antrenată de Alexandru Boldiș s-a calificat la Turneul Final, un loc select cu opt echipe din țară care reprezintă câte o localitate rurală.

„Copiii sunt din localitatea Maieru, acolo unde eu activez ca și antrenor pentru clubul Galactic Junior Bistrița. Avem o secție formată acolo în mediul rural, pentru că clubul este din Bistrița, din oraș. Eu am jucat fotbal aici, în Maieru și sunt dintr-o localitate apropiată, din Rodna. Din acest motiv eu împreună cu președintele clubului, Adi Gălățean, am format o secție aici, la Maieru, și în comuna Șant, situată lângă Maieru. Probabil o știți de anul trecut, când ne-am calificat la Cupa Satelor și am luat locul 3 la turneul final. Deci cunoaștem competiția și copiii sunt din Maieru și Anieș, un sat mai mic care aparține tot de Maieru.

Din lotul total de copii avem opt legitimați la clubul nostru și patru la un alt club, la Ardealul, acolo unde sunt pregătiți de un coleg. Din lotul total de copii avem doar patru copii de 2010, anul care ar trebui să fie copiii, anul maximal, și restul sunt mai mici. Avem din 2011 și doi chiar din 2012. Cu toate acestea, atât Banga, cât și Ștefoi au avut evoluții foarte bune la etapa de la Bihor, marcând golurile care ne-au calificat la faza națională”, a spus Alexandru Boldiș, antrenorul copiilor de la Maieru, pentru FRF.

GRUPA A

LOC ECHIPĂ MECIURI VICTORII EGALURI ÎNFRÂNGERI GOLAVERAJ PUNCTE
1. Dumbrăvița 3 2 1 0 6-0 7
2. Maieru 3 1 2 0 4-2 5
3. Cumpăna 3 0 2 1 1-5 2
4. Ruginoasa 3 0 1 2 1-5 1

 

GRUPA B

LOC ECHIPĂ MECIURI VICTORII EGALURI ÎNFRÂNGERI GOLAVERAJ PUNCTE
1. Livezile 3 3 0 0 7-0 9
2. Bucșani 3 2 0 1 4-1 6
3. Mârșani 3 1 0 2 2-4 3
4. Băneasa 3 0 0 3 0-8 0

Clasamentul echipelor ajunse la Turneul Final al Cupei Satelor, 2022-2023:

  1. UAT Dumbrăvița (Timiș)
  2. UAT Maieru (Bistrița-Năsăud)
  3. UAT Livezile (Alba)
  4. UAT Bucșani (Dâmbovița)
  5. UAT Mârșani (Dolj)
  6. UAT Cumpăna (Constanța)
  7. UAT Ruginoasa (Iași)
  8. UAT Băneasa (Giurgiu)

UAT Maieru a jucat finala duminică, 14 mai, de la ora 11:30, cu UAT Dumbrăvița din județul Timiș. Dumbrăvița este câștigătoarea Cupei de anul trecut și își menține supremația în competiție. Meciul de finală a fost câștigat cu 2-0, în defavoarea măierenilor.

Galeria, părinții și fanii i-au așteptat pe vicecampioni în aproprierea Primăriei din Maieru pentru a-i felicita.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?