10.7 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

FOTO: Atmosfera medievală a pus stăpânire pe Bistrița! Minunății și bunătăți în inima orașului

Dacă vrei să-ți înseninezi cum se cuvine și definitiv ziua – neapărat trebuie să dai o raită prin centrul orașului, ca să le admiri pe domnițele Nosa, dar și impresionantele corturi cu arme expuse la târgul medieval! Doar azi și mâine mai aveți ocazia să vă ospătați cu bunătățile producătorilor locali din Asociația Produs în Bistrița-Năsăud!

Atmosfera medievală a pus stăpânire pe centrul Bistriței: impresionante arme, dar și obiecte de uz casnic sau decorative pot fi admirate astăzi și mâine în jurul Bisericii Evanghelice, la Târgul Mare al Bistriței.

Coifuri, înfricoșătoare săbii sau armuri și zale care îi protejau pe vremuri pe cei mai curajoși dintre cavaleri, dar și scuturi, fluiere, cornuri și alte instrumente sculptate în lemn, precum și gentuțe din piele sau chiar sandale lucrate manual – toate vă așteaptă la Bistrița Medievală – unul dintre cele mai spectaculoase episoade ale Târgului Mare al Bistriței.

Atracția dimineții au fost muzicienii de la Obscurus Orbis, sosiți la Bistrița Medievală tocmai din Letonia și pe care bistrițenii îi vor putea reasculta în cadrul unui concert extraordinar astă seară, de la ora 18:40. Și uriașele păpuși medievale ale Bistriței au făcut senzație printre bistrițeni, copiii fiind încântați de neobișnuitele apariții, în timp ce adulții le-au întâmpinat cu zâmbete și nu s-au sfiit să-și facă selfie-uri sau fotografii pe loc.

Bistrița Medievală cuprinde în program, de la ora 17:40, demonstrații de dansuri medievale cu trupa Nosa, dar și lupte demonstrative, tactici de luptă și lupte HMB specifice secolului XV cu Ordinul Cavalerilor de Mediaș.

De la ora 19:15 începe concursul de aptitudini Domnița Bistritei, iar de la 19:45 avem parte de un recital extraordinar Koza Mostra (Grecia), urmând ca seara medievală să se încheie cu un spectacol de animație cu foc susținut de domnițele din trupa SiriuS.

Doar astăzi și mâine vă mai puteți bucura de produsele unicat, realizate manual de meșterii și producătorii de la Produs în Bistrița-Năsăud.

Uimitor și încântător este să-i admiri pe meșterii populari în plin proces creator – țesând, pictând sau modelând sticla la fața locului, sub privirile tuturor celor care trec prin zonă – implicați trup și suflet în adevărate demonstrații de măiestrie și ateliere de meșteșugit pe viu.

Un farmec aparte îl au creațiile care conțin simboluri și elemente din istoria și cultura Bistriței, pregătite special pentru sărbătoarea orașului, toate reprezentând o adevărată explozie de creativitate, culoare, tradiție, pasiune și artă.

Dacă vă grăbiți puțin, aveți șanse să-i prindeți în centru și pe câțiva dintre producătorii locali, la Piața locală gastronomică de lângă Biserica Evanghelică – unde vă fac cu ochiul, de pe tarabe, plăcinte, cornulețe, cozonaci copți la foc cu lemne, pâine artizanală, brânzeturi naturale de la poalele Munților Călimani, paste artizanale după rețeta bunicii, dulcețuri și siropuri naturale din Pasul Tihuța, prăjituri de casă, uleiuri presate la rece de floarea soarelui, dovleac și miez de nucă, miere și produse apicole…

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: