30.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

FOTO – Bistrița anului 2021: La doi pași de centrul istoric, amărâții orașului dorm sub cerul liber și se încălzesc aprinzând gunoaie

Locuitorii străzii Arțarilor din Bistrița, sunt disperați din cauza unor oameni fără adăpost care își fac veacul prin zonă. Aceștia par că locuiesc acolo în permanență, fără ca cineva de la Poliția Locală ori de la Primăria Municipiului Bistrița să ia atitudine.

Unii dintre cetățenii cărora primarul Ioan Turc le răspunde la telefon non stop, câteva sute la număr, s-au adresat presei. Încearcă din răsputeri să scape de câțiva oameni ai străzii care și-au făcut cuib în apropierea străzii Arțarilor. Da, da, ați citit bine. STRADA ARȚARILOR, adică, undeva la mijlocul orașului dacă luăm în considerare extinderea din ultimii ani.

Aici, pe fosta rampă de depozitare ICRA, niște amărâți și-au amenajat prin forțe proprii o adevărată reședință, cu vedere la calea ferată. Cum astăzi a plouat, nu prea aveau ce căuta la cerșit, și nici pe la containerele semi-îngropate. Așa că, din cele câteva vreascuri găsite prin jur și-au aprins un foc la care să se încălzească.

Unul dintre ei era băgat sub un fel de plapumă. Altul, rânjea fasolea la fotograf și adresa cuvinte injurioase, printre două ”prize” de aurolac. O femeie zgribulită, își încălzea mâinile și încerca să calmeze spiritele.

Pe lângă mizeria pe care o lasă în urma lor, există un real pericol de incendiu, dat fiind că, pentru a se încălzi, aceștia aprind focul și pe timpul nopții.

Ce spune directorul Poliției Locale Bistrița despre această situație

Așa cum bănuiam, în astfel de situații, responsabilitatea se pasează de la unii la alții. De această dată, declarația șefului Poliției Locale Bistrița, ne-a confirmat bănuiala.

Nu este singura sesizare pe care o primim pe tema oamenilor care se adăpostesc în zona respectivă. Din nefericire, acolo este teren privat al celor de la CFR. Nefiind domeniu public, noi nu avem atribuții acolo. Și noi sperăm ca proprietarul să ia măsurile necesarem până nu se întâmplă o tragedie. În curtea celor de la CFR, noi nu ne putem băga.”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, directorul Poliției Locale Bistrița, Florin Frandeș.

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. deci asta da solutie!!!!!!!!!!! ia dati-va demisia urgent!!! cum adica nu aveti acolo atributii!!!! pe bune? da in curtile oamenilor sa dati amenzi ca latra un caine aveti??????????? ia puneti voi mana si dati de urgenta o amenda da usturatoare proprietarului acelui teren CFR, fiindca nu asigura securitatea terenului!!!!!! ia sa va vedem ca macar incercati ceva!!! alor domnu primar! pe bune??????????????????????????????? asteptam un COLECTIV ? sau ce????sa de foc sau sa faca cine stie ce fara de legi? cum era cu inlaturarea cersetoriei si a aurolacilor? nu aveti putere aspura politiei locale? plecati acasa!!!! ati vazut pasajul subteran cum arata??? jale? inainte il spalau lunar, pe trotuare este un praf de mori cu zile,noroc ca a plouat. pavajule este distrus, refacut prost, nu vedem nici o implicare a primariei in a pune la punct lucruri stricate prin oras!!! apropo, vasul de toaleta de la dvs. este curat? e cald? e liber? sau aveti aurolaci si pe acolo?

  2. ăia când aud de muncă îi ia cu frezoane și temperaturi, ie de muncă nene cât poți duce numai să pui osul dacă nu îți place să pui osul numai în ciorbă asta e, stai sub cerul liber pe baza la ajutoare sociale să-ți plătescă chiria ,ie de muncă construcții etc Germania câmp construcții, tot faceți ceartă că nu vă dau ajutoare sociale primăria, dar nu va-ți certat niciodată să vă plătească un contract de muncă pentru Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...