0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

PREMIERĂ: Spectacol interactiv de pian și multimedia cu Nicolae Dumitru, la Sinagogă

Culori și Umbre” se intitulează spectacolul interactiv de pian susținut de Nicolae Dumitru, profesor la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. Va fi o premieră, pentru Bistrița.

Pianistul Nicolae Dumitru va susține în premieră la Bistrița, vineri, 15 octombrie 2021, de la ora 19.00, un spectacol interactiv de pian și multimedia.

Protagonistul a promis la sfârșitul spectacolului inclusiv o surpriză pregătită special pentru publicul din Bistrița.

Se va intra pe baza certificatului verde și a biletului de intrare care costă 15 lei.

În program:

  • Claude Debussy – 12 preludii

Recitalul de pian va fi completat de proiecții video realizate de Andrei Silviu (TVR)

Nicolae Dumitru a început să studieze pian în particular, cu profesoara Sonia Ratescu și, ulterior, cu maestrul Dan Mizrahy. Sub îndrumarea acestuia și-a pregatit debutul concertistic, în 1987, pe scena Atheneului Român.

A fost acompaniat atunci de Orchestra de Cameră a Medicilor, dirijată de regretatul Ermil Nichifor.

Nicolae Dumitru a devenit întâi stagiar al Colegiului „Gnessin” din Moscova, iar apoi absolvent al Academiei Ruse de Muzica “Gnessin”. A studiat la clasa maestrului emerit Mihail Sayamov. Sub conducerea lui a parcurs studiile postuniversitare, lucrând și cu profesorul Emmanuel Monaszon.

În perioada studiilor, Nicolae Dumitru a concertat ca solist al Filarmonicii Academice de Stat din Moscova. A fost, totodată, și solistul filarmonicilor din Nijni – Novgorod, Omsk, Novosibirsk, Belgorod.

După întoarcerea în țară, în 2002, Nicolae Dumitru și-a continuat activitatea solistică pe scenele principalelor filarmonici din țară. A fost și invitat al Filarmonicii „George Enescu” din București. Alături de Orchestra Națională Radio a realizat prima interpretare radio a Concertului pentru pian și orchestra de Antonin Dvorak.

Nicolae Dumitru susține și numeroase recitaluri în țară (unele dintre acestea chiar în spații neconvenționale) și în străinătate.

Artistul se implică în calitate de pianist și în proiecte care îmbină genuri muzicale diferite (clasic și folk), sau chiar arte (Poveste pentru pianiști și măști, la Teatrul Act).

În acest moment pianistul este rofesor la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”. Susține numeroase lecții deschise, masterclass-uri și workshop-uri la liceele de muzică în diferite orașe. În 2013 a inițiat proiectul național de recitaluri educative „ConCerto!” adresat tinerilor. Acesta se desfășoară în principalele centre filarmonice și culturale din țară.

Eveniment organizat de Primăria municipiului Bistrița și Centrul Cultural Municipal.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...