5.4 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

FOTO: Ce caută 21 de elevi din Polonia, Croația și Slovenia – în vizită la Bistrița

21 de elevi din Polonia, Croația și Slovenia sunt oaspeții unor elevi de la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița, pe parcursul acestei săptămâni în care vor participa la o serie de ateliere creative, lecții, demonstrații, dar și vizite prin împrejurimile orașului, pentru a descoperi frumusețea județului Bistrița-Năsăud.

Liceul cu Program Sportiv din Bistrița a găzduit luni ceremonia de deschidere a ultimei sesiuni de învățare împreună în cadrul unui proiect de care instituția de învățământ din Bistrița se ocupă de doi ani de zile deja. Este vorba despre proiectul Erasmus + „Terra Community and Ethics of the Future”, coordonat de LPS, și aflat pe ultima sută de metri.

După ce profesori și elevi din Bistrița s-au perindat pe la școlile partenere din Polonia, Croația și Slovenia, a sosit rândul oaspeților să viziteze Bistrița. „Cei 21 de elevi musafiri sunt găzduiți de copii din școala noastră și vor participa, timp de o săptămână, la o serie de ateliere creative, dar și excursii prin județ. Vor fi invitați să fotografieze ceea ce îi impresionează mai mult, pentru ca, la final, să construim un colaj din impresiile lor foto. Un alt atelier va fi și Povestea celor trei urși, în cadrul căruia se lucrează în grupuri mixte și se construiesc diverse obiecte din materiale reciclabile, genți din eșarfe sau hârtie din hârtia reciclabilă nefolosită, fiind vorba despre un proiect care se focalizează pe respectul datorat naturii. Vom merge și la Poiana cu Narcise, pe Valea Vinului, copiii vor avea de făcut hărțile rezervațiilor naturale din Munții Rodnei și Călimani, va fi și o lecție deschisă despre parcurile respective, vor avea de petrecut o zi la Palatul Copiilor și multe ateliere experiementale pe tematica proiectului…”, a precizat profesoara Alexandra Mihăilă de la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița.

La ceremonia de deschidere au transmis salutări și cuvinte de bun-venit directorul liceului, profesor doctor Mircea Gătej, inspectoarea Daniela Hudrea și profesoara Alina Gîmbuță care a și subliniat, între altele, că deși proiectul se încheie în august, speră ca toți cei implicați să rămână prieteni, să țină legătura unii cu alții și să învețe în continuare să devină oameni maturi responsabili de natura și mediul înconjurător.

Musafirii au avut parte, cu acest prilej, și de câteva proiecții despre România, în care a fost prezentată pe scurt istoria, capitala țării și importantele atracții turistice, fiind informați despre importanța regelui Carol I dar și despre efectele conducerii lui Ceausescu, despre Casa Poporului, Munții Carpați, Castelul Peleș, Castelul Bran, Brașov, Sighișoara sau temutul domnitor Vlad Țepeș – sursa de inspirație a personajului Dracula. Musafirii s-au delectat și cu un scurt film despre județul Bistrița-Năsăud, deschiderea oficială a sesiunii încheindu-se cu un moment artistic pregătit de profesorul Claudiu Copaciu și elevii săi, dar și o serie de demonstrații sportive ale elevilor de la LPS.

FOTO/VIDEO: Plutind pe schiuri, în Parcul Municipal…!

FOTO/VIDEO: Impresii de călătorie. Ce au admirat elevii de la LPS într-o școală din Slovenia

FOTO/VIDEO: Elevii Liceului cu Program Sportiv au dansat azi în curtea școlii! Au celebrat, astfel, o zi foarte importantă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...