0.8 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

FOTO: Clădirea Consiliului Județean, luminată în albastru, pentru toți cei diagnosticați cu autism

„Autismul nu este contagios, dar zâmbetul copiilor este! Să redăm zâmbetul unor copii speciali!”, au transmis astăzi cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistrița-Năsăud. Și clădirea Consiliului Județean s-a luminat în albastru, în semn de susținere și sprijin pentru copiii diagnosticați cu autism:

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este pentru DGASPC și Consiliul Județean un moment de analiză și proiecții în parteneriat cu toți actorii implicați în serviciile necesare și utile acestor copii sau adulți deja”, a transmis Camelia Tabără, vicepreședintele Consiliului Județean.

De altfel, și clădirea Consiliului Județean a fost luminată în albastru, astăzi, când pretutindeni se celebrează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

La intrarea în Consiliul Județean a fost amenajat un loc special cu zeci de baloane albastre și un mesaj de sprijin – pentru toți cei care au fost diagnosticați cu autism. 

Profesoara Camelia Tabără a anunțat, de asemenea, că tema principală a dezbaterilor din această seară, la Bistrițeanul TV se va referi la „unde suntem, ce facem, cum facem și mai ales cum îmbunătățim suportul pentru ei…”

Și cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud s-au alătură celor care marchează evenimentul la nivelul județului și familiilor care au în îngrijire copii cu tulburare de spectru autist (TSA).

În semn de loialitate faţă de lupta împotriva tulburărilor de spectru autist…

Transmitem un mesaj de susţinere familiilor şi le garantăm că vor găsi în noi un sprijin în lupta pentru drepturile copiilor cu autism”, au punctat cei de la DGASPC Bistrița-Năsăud. 

În urma unui parteneriat cu instituția, copiii și educatoarele de la Grădinița cu Program Prelungit „Trenulețul Veseliei” din Bistrița au confecționat o serie de materiale și postere informative. Acestea au fost ulterior distribuite copiilor cu TSA, și afișate în unitățile din subordinea DGASPC.  

Instituția a dorit astfel să contribuie la o mai bună înțelegere și acceptare, dar și o cât mai mare vizibilitate a problematicii acestor persoane speciale.  

„Autismul nu este contagios, dar zâmbetul copiilor este! Să redăm zâmbetul unor copii speciali!”, au trasmis astăzi cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...