10.8 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

FOTO: Concert de talie europeană, la Bistrița. „Lucrurile merg în direcția dorită de oameni”

După modelul împrumutat de la Viena, unde an de an, pe 1 ianuarie, se desfășoară un celebru concert din compozițiile familiei Strauss – la Bistrița s-a desfășurat ieri seară un concert extraordinar.

Este un proiect început acum 20 de ani, în anii 2000. A continuat cu succes aproape în fiecare an, uneori sub forma unui concert de Bobotează”, a explicat managerul Gavril Țărmure.

Protagoniști au fost câțiva dintre artiștii lirici cei mai performanți ai României.

Între aceștia  –  Diana Țugui, soprană la Opera Națională din Cluj, căsătorită cu un bistrițean, dar și Alin Anca, bass bariton la Opera de Stat din Hamburg, născut tot în Bistrița-Năsăud, părinții săi trăind acum în Bistrița. Programul a fost completat de Ștefan Pop, cetățean de onoare al orașului. Reputatul tenor a susținut tot aici un emoționant concert de colinde.

Întregul concert poate fi urmărit AICI.

„Când un oraș își permite să susțină din fondul propriu concerte de talie europeană, așa cum o face Bistrița, lucrurile merg în direcția dorită de oameni. Este vorba despre un public rafinat și pretențios pe care, din fericire Bistrița îl are…

Să nu ne imaginăm că în altă parte lucrurile se întâmplă altfel. Discutăm despre un public de nișă la nivel mondial, până la urmă. Marea artă, cultura de forță, nu este neapărat un fenomen de masă, ca să fim tranșanți… Dar acest concert extraordinar se va întâmpla în fiecare an, pentru că publicul bistrițean și-l dorește…”, a remarcat și primarul Ioan Turc, care a adresat câteva gânduri și urări celor prezenți, înainte de concert. 

Spre deliciul spectatorilor, pe scenă au urcat și balerinii Operei Naționale din Cluj. Plini de grație, dar și umor, aceștia au condimentat concertul cu admirabile coregrafii semnate de coregraful Dan Orădan.

Foto @ Palatul Culturii Bistrița

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....