20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

FOTO: CSEI Beclean a împlinit 40 de ani de activitate!

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean a sărbătorit zilele trecute 40 de ani de la înființarea instituției de învățământ: „Patruzeci de ani de existență… E mult? E puțin? Pentru univers nu este decât o picătură într-un ocean. Pentru noi – o viață de om. Ceea ce nu e puțin lucru. Sunt momente emoționante pentru toți cei care se simt legați de această unitate de învățământ, de spiritul care domnește în ea. Aniversarea ei, dincolo de recunoașterea tradiției și a valorii, înseamnă, mai ales, un moment încărcat de emoții și de bucurii, un moment unic de reîntâlnire și de evocare a unor clipe minunate”, a remarcat Gabriela Rusu, directorul unității de învățământ, în cuvântul de deschidere adresat invitaților la această manifestare.

La eveniment au participat cadre didactice care de-a lungul timpului și-au desfășurat activitatea la CSEI Beclean, foști directori ai unității școlare, directori de școli din învățământul special județean, alături de specialişti din cadrul autorităţilor locale sau judeţene şi invitaţi din cadrul comunităţii: primarul Nicolae Moldovan și viceprimarul Ştefan Mathe, Deak Zoltan, inspector general adjunct și Daniela Hudrea, inspector de specialitate de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa—Năsăud, Flaviu Giurgiuca – consilier județean, Valeriu Rișco, comisar șef la Poliția Orașului Beclean, Sînziana Săsărman, șeful Centrului de Protecţia Copilului Beclean.

În cei 40 de ani de existență, după cum s-a subliniat şi în cadrul evenimentului, instituția nu și-a pierdut identitatea, ci a știut să se redescopere, să țină pasul cu cerințele sociale aflate în continuă transformare, să devină un adevărat templu al educației speciale și specializate pentru copiii cu cerințe educaționale speciale. Armonizarea ofertei educaționale a școlii s-a realizat prin diversificarea și flexibilizarea serviciilor educaționale în funcție de nevoile beneficiarilor primari și secundari ai procesului educațional.

Activitățile manifestării au cuprins „Arc peste timp” – un scurt istoric al instituției școlare prezentat într-un film documentar, realizat de director prof. Gabriela Rusu și director adjunct prof. Emese Szekely, un colaj de activități educative și extrașcolare, prezentat de prof. Anica Cîrlejan, consilier educativ, dar şi scurte prezentări pe teme precum „Relația școală – familie – comunitate”, material prezentat de prof. Crina Lup, sau „Ne mândrim cu absolvenții noștri”, un material audio-video realizat de prof. Lia Afrim.

A urmat un program artistic festiv prezentat de elevii, cadrele didactice din școală și invitatul special, interpretul de muzică populară Radu Arcălean. Evenimentul s-a încheiat cu un program de socializare a participanţilor, prilejul perfect pentru participanţi să depene amintiri sau să evoce memorabile momente din viața școlii.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!