1.2 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

FOTO: CSEI Beclean a împlinit 40 de ani de activitate!

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean a sărbătorit zilele trecute 40 de ani de la înființarea instituției de învățământ: „Patruzeci de ani de existență… E mult? E puțin? Pentru univers nu este decât o picătură într-un ocean. Pentru noi – o viață de om. Ceea ce nu e puțin lucru. Sunt momente emoționante pentru toți cei care se simt legați de această unitate de învățământ, de spiritul care domnește în ea. Aniversarea ei, dincolo de recunoașterea tradiției și a valorii, înseamnă, mai ales, un moment încărcat de emoții și de bucurii, un moment unic de reîntâlnire și de evocare a unor clipe minunate”, a remarcat Gabriela Rusu, directorul unității de învățământ, în cuvântul de deschidere adresat invitaților la această manifestare.

La eveniment au participat cadre didactice care de-a lungul timpului și-au desfășurat activitatea la CSEI Beclean, foști directori ai unității școlare, directori de școli din învățământul special județean, alături de specialişti din cadrul autorităţilor locale sau judeţene şi invitaţi din cadrul comunităţii: primarul Nicolae Moldovan și viceprimarul Ştefan Mathe, Deak Zoltan, inspector general adjunct și Daniela Hudrea, inspector de specialitate de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa—Năsăud, Flaviu Giurgiuca – consilier județean, Valeriu Rișco, comisar șef la Poliția Orașului Beclean, Sînziana Săsărman, șeful Centrului de Protecţia Copilului Beclean.

În cei 40 de ani de existență, după cum s-a subliniat şi în cadrul evenimentului, instituția nu și-a pierdut identitatea, ci a știut să se redescopere, să țină pasul cu cerințele sociale aflate în continuă transformare, să devină un adevărat templu al educației speciale și specializate pentru copiii cu cerințe educaționale speciale. Armonizarea ofertei educaționale a școlii s-a realizat prin diversificarea și flexibilizarea serviciilor educaționale în funcție de nevoile beneficiarilor primari și secundari ai procesului educațional.

Activitățile manifestării au cuprins „Arc peste timp” – un scurt istoric al instituției școlare prezentat într-un film documentar, realizat de director prof. Gabriela Rusu și director adjunct prof. Emese Szekely, un colaj de activități educative și extrașcolare, prezentat de prof. Anica Cîrlejan, consilier educativ, dar şi scurte prezentări pe teme precum „Relația școală – familie – comunitate”, material prezentat de prof. Crina Lup, sau „Ne mândrim cu absolvenții noștri”, un material audio-video realizat de prof. Lia Afrim.

A urmat un program artistic festiv prezentat de elevii, cadrele didactice din școală și invitatul special, interpretul de muzică populară Radu Arcălean. Evenimentul s-a încheiat cu un program de socializare a participanţilor, prilejul perfect pentru participanţi să depene amintiri sau să evoce memorabile momente din viața școlii.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.