-7.6 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 19, 2022

FOTO: Cum arată drumul de la Nușeni la Corvinești

Locuitorii zonei de câmpie a județului Bistrița-Năsăud vor circula de acum pe un drum modernizat. Este vorba despre DJ 172H – Nușeni – Corvinești, care face mai rapid accesul spre comunele Budești, Sânmihaiu de Câmpie și spre orașul Beclean.

Astăzi a avut loc ceremonia de inaugurare a lucrărilor executate pe DJ 172H, Nușeni Corvinești. Proiectul de modernizare a inclus:

  • intervenții pentru lărgirea părții carosabile,
  • acostament,
  • semnalizare rutieră,
  • șanțuri,
  • podețe transversale,
  • podețe laterale și un podeț casetat.

Lucrările sunt garantate pentru următorii șapte ani.

Este finalizată încă o 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁̦𝗶𝗲 𝘂𝘁𝗶𝗹𝗮̆ pentru oamenii din comunele Matei, Nușeni și zona de Câmpie a județului.  Este vorba de modernizarea drumului județean 172H• 𝗡𝘂𝘀̦𝗲𝗻𝗶𝗖𝗼𝗿𝘃𝗶𝗻𝗲𝘀̦𝘁𝗶, tronson care scurtează semnificativ distanța din comunele Budești, Sânmihaiu de Câmpie și Matei, spre Beclean. Un proiect realizat prin accesarea de 𝗳𝗼𝗻𝗱𝘂𝗿𝗶 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲, cu o 𝗴𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁̦𝗶𝗲 de 7 ani, care a vizat 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗮̆𝗿𝘁̦𝗶𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗼𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲, lărgirea acesteia, acolo unde era mai mică de 6 m, amplasarea de 𝗿𝗶𝗴𝗼𝗹𝗲 carosabile și de acostament și 𝘀𝗲𝗺𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿𝗮̆. Iar pentru asigurarea scurgerii apelor din zona drumului s-au proiectat 𝘀̦𝗮𝗻𝘁̦𝘂𝗿𝗶, 𝗽𝗼𝗱𝗲𝘁̦𝗲 transversale, un podeț casetat și podețe laterale. 𝗖𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗮̆𝗺 să ne ținem de 𝘁𝗿𝗲𝗮𝗯𝗮̆ și de 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗲 𝘂𝘁𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗼𝗮𝗺𝗲𝗻𝗶.”, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Potrivit președintelui Emil Radu Moldovan, lucrările au fost demarate anul trecut, iar finanțarea în valoare de 8,3 milioane de lei a fost asigurată printr-un proiect derulat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Foarte bine. Este un lucru foarte bun ce se întâmplă în ultimii ani în județ. Mă refer la drumuri județene. Dar o rugăminte… dacă se poate… Drumul județean 172 A (cred) Beclean – Chiochiș – Habadoc (limita județului) – Țaga, oare când o să arate că acesta sau altele reabilitate în ultimii ani? Mulțumesc mult și încă o dată, FELICITĂRI pentru lucrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...