20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

FOTO: De la Vocea României, la ONG Fest, în Bistrița!

Rumoare, agitație și zâmbetele unor voluntari pasionați au animat astăzi, la prânz, porticurile de la Sugălete, în centrul orașului unde a început cea de-a doua ediție a ONG Fest – un proiect independent care provoacă şi testează ideile comunităţii, un prilej de consolidare a unei comunităţi formată din oameni liberi, responsabili şi fericiţi – inițiat de Asociația Armonia Bistrița. Printre voluntari – și Alexa Dragu, care făcea senzație la Vocea României, alături de fratele ei,  Eduard…

Este al doilea an în care participăm la ONG Fest, la invitația inițiatorului, iar pentru noi este un prilej foarte bun de a încheia noi parteneriate cu ONG-urile din Bistrița, pe de o parte, dar și de a ne promova serviciile atât în domeniul prevenirii cât și în domeniul asistenței acordate consumatorilor de droguri… Nu în ultimul rând ne dorim să atragem voluntari care își doresc să participe la combaterea traficului și consumului de droguri, care a devenit, din păcate, un fenomen îngrijorător în societatea contemporană. E adevărat că Bistrița este o zonă mai liniștită, spre deosebire de marile centre universitare unde cotele de consum sunt mai ridicate. Dar este un fenomen întâlnit și la noi în județ, din păcate, unde se practică mai degrabă consumul recreațional…”, a precizat subcomisarul de poliție psiholog Maria Borcani de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud.

Cei care au trecut astăzi la prânz pe la ONG Fest au avut parte de întâlniri și cu voluntarii Fundației Inocenți, Tineri pentru Comunitate, dar și cu cei de la Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț” din Bistrița – cel mai bine reprezentat ONG în cadrul festivalului, cu voluntari veseli și gata de povești, cu pancarte, pliante, urnă pentru donații și chiar un spațiu special amenajat mesajelor pentru copii cu autism. Printre voluntarii de la „Micul Prinț” – și Alexa Dragu, care făcea senzație acum două săptămâni la Vocea României, alături de fratele ei, Eduard și scriitoarea Ana Dragu, sufletul și managerul instituției…

Și cei de la Asociația Automobil Club Român s-au prezentat la festival cu materiale promoționale, amintindu-le bistrițenilor că mâine, din parcarea Selgros, pornește Retro Parada Toamnei şi Raliul „Prima cursă 1904”.

ONG Fest continuă în aceste momente la Biserica Evanghelică, unde are loc o conferință cu tema „Statul de drept pe înțelesul tuturor”, susținută de cunoscutul judecător Cristi Danileț, reprezentant al Asociației civice „Voci pentru Democrație și Justiție” și fondator VeDemJust.

Mâine, între orele 12.00 – 15.00, tot în cadrul ONG Fest are loc „Picnicul de pe vale” (la Terasa „Vama Veche”) – o masă a bunei vecinățăți între bistrițenii care locuiesc de-a lungul cursului râului Bistrița.Evenimentul cuprinde și dezbateri privind nevoile de amenajare a cursului râului Bistrița reunite sub motto-ul „Discover the river” – a transmis profesorul Claudiu Șular, președinte executiv Asociația “Armonia” Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.