21 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

FOTO- DEZASTRU la Beclean: Ursul a atacat 10 stupi!

”Prezența ursului la Beclean e deja un lucru obișnuit” spun vânătorii din zonă. Ieri însă, acesta a ”mâncat de post”. A atacat 10 stupi, din care șapte au fost distruși în totalitate.

Din 2016, de când vânătoarea la urs a fost interzisă, numărul acestor exemplare a crescut de aproape patru ori față de numărul care ”ar avea loc” în pădurile județului.

Astfel, ursul a început să facă parte ”din peisaj”.

Din 2016 încoace, prezența ursului la Beclean e deja ceva obișnuit. Numărul lor a crescut foarte mult” a explicat Sorin Gîrjan, președintele Filialei de Vânătoare Beclean.

Ieri,  ursul a coborât din pădure în zona Poligonului unde e unitatea militară din Beclean. Acolo a ”dat atacul” la o stupină.

Au fost afectați 10 stupi, dar șapte i-a distrus în totalitate. A fost o comisie acolo, au analizat paguba. Doar că ursul a plecat spre fondul de vânătoare de la Malin” a mai explicat Sorin Gîrjan.

Există un proiect al unei Ordonanțe de Urgență pentru intervenția rapidă în cazul în care ursul face pagube. Doar că ieri, acesta NU a fost votat pe procedura de intervenție. Dtalii despre acest proiect puteți citi aic:

VIDEO – Ministrul Barna: Situația de pe Jelna NU e ca la Sinaia! Dar ursul ar putea fi relocat!

FOTO- Sorin Gîrjan

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: