-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

FOTO – DRUM de GROAZĂ: Birocrația și hârțogăraia au întârziat lucrările la DJ 173 Teaca – Milaș

Șoferii care au de condus pe DJ 173, Teaca – Milaș, se iau de cap. Carosabilul e distrus de gropi, iar unele porțiuni sunt înclinate. Sunt zone unde dacă se întâlnesc două mașini în curbă, trebuie sporită și mai mult atenția. Iar ca să depășești… ai nevoie de o pereche de bucșe și suspensii de schimb.

Încă din luna MAI 2019, o porțiune a DJ 173 Teaca – Milaș,  mai exact Teaca – Ocnița, se afla în proceduri de achiziție.

Porțiunea Ocnița – Milaș fusese finalizată. În 2019 se aștepta rambursarea, din fonduri europene, a celor 3,4 milioane de lei investiți.

Porțiunea Teaca – Ocnița în schimb, se apropie de data de FINALIZARE a lucrărilor (20 septembrie 2021), dar în fapt, ele nici măcar NU au început.

Conform reprezentanților Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, de vină pentru întârzieri ar fi birocrația. Porțiunea respectivă de drum are mai multe probleme care trebuiau luate în considerare, așa că, pentru fiecare lucru, au trebuit o serie de… hârțogării.

Reprezentanții instituției asigură că în cel mai scurt timp posibil lucrările vor fi începute. Și, bineînțeles, termenul de finalizare al lucrărilor va fi modificat.

DJ 173 Şieu – Teaca, Teaca – Ocnița (26 km) va fi modernizat. Chiar acum se fac ultimele demersuri în acest sens, fiind în faza de obținere a avizelor pentru autorizația de construire. Într-adevăr s-a întârziat cu obținerea avizelor, deoarece au fost solicitate o serie de completări la documentațiile de avizare depuse la Administrația Națională Apele Române și la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud.

Datorită aspectelor birocratice, se va devansa termenul de finalizare a lucrărilor, însă acest drum va fi modernizat și am făcut tot ceea ce este necesar, ca el să se realizeze”, transmite Mihaela Ivan, purtătorul de cuvânt al CJ BN.

Până atunci însă, șoferii care au de parcurs acest drum se iau de cap:

  • Ferești o groapă și dai în trei
  • să te angajezi într-o depășire înseamnă să ai bucșe și suspensii de rezervă la tine
  • sunt porțiuni înclinate
  • o întâlnire într-o curbă poate produce multă adrenalină
  • să te grăbești NU este o opțiune, decât dacă ai 4X4

DACĂ toate ar merge așa cum trebuie, cu birocrația și hârțogăria, poate că în DOUĂ luni de zile ar putea începe lucrările.

Iar imaginile… vorbesc de la sine:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...