6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

FOTO: Când urgențele nu sunt tratate ca urgențe…Drumul surpat ce duce la Jelna, pe lista de așteptare de 100 de zile

Au trecut deja trei luni de la inundațiile care au lăsat pagube serioase în tot județul. Printre stricăciunile provocate de ploi se numără și drumul care duce spre Jelna. Mai bine de 100 de zile au trecut de când de la o zi la alta, drumul se surpă văzând cu ochii. Reparațiile sunt puse „în așteptare”.

Inundațiile de acum trei luni care s-au abătut asupra întregului județ au lăsat în urmă multe pagube însemnate. Printre stricăciunile provocate de furia naturii se numără și drumul care duce spre Jelna. De peste o sută de zile, șoseaua se surpă văzând cu ochii, amenințând o bandă întreagă.

Despre acest subiect puteți reciti AICI și AICI.

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro pentru a verifica în ce stadiu se află lucrările de reparație la acest drum, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, a declarat că încă nu au venit banii de la bugetul de stat din care să se facă reparația.

„Noi am centralizat toate situațiile pe care le-am încadrat ca situații de urgență, defecțiuni și stricăciuni. Lista respectivă, prin serviciul nostru pentru situații de urgență, am predat-o Consiliului Județean care a centralizat la nivel de județ pagubele și au transmis-o mai departe pentru alocare de fonduri de la bugetul de stat. Suntem în așteptarea acestor fonduri. Încă nu am primit nimic de la bugetul de stat. Mesajele pe care le-am primit au fost să așteptăm această alocare.”, a spus Mihai Ruști.

Conform acestuia, în cazul în care banii primiți de la bugetul de stat nu vor fi suficienți, primăria nu are fonduri pe care să le fi prevăzut în bugetul local la începutul anului pentru reparații. Totuși, la nevoie se poate face o rectificare prin care să se ia bani din altă parte, care să fie alocați intervenției în regim de urgență pentru reparația drumului surpat.

„Aceasta nu va fi o problemă după ce vom avea un răspuns ca să știm cum procedăm. Poate fondurile pe care le primim vor fi suficiente sau poate nu vor fi. Nu avem un orizont de așteptare să putem spune că la data de… vom avea banii. Suntem în așteptare și atât, nu avem de ales. Din punctul nostru de vedere, dacă rămânem la ideea de a reface drumul de la bugetul local, atunci putem face în regim de urgență o alocare și o rectificare de buget în acest sens. Așteptăm răspunsul și mai ales suma pe care o vom primi. Dacă nu este suficientă, evident că vom suplimenta de a bugetul local.”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Oricum, până vin banii de la stat, pentru a evita o nenorocire, autoritățile locale au montat doar niște stâlpi, deși drumul se surpă de la o zi la alta, lăsând un gol din ce în ce mai mare.

Foto @ Facebook – Ovidiu Călin

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: