-5.3 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

FOTO: Când urgențele nu sunt tratate ca urgențe…Drumul surpat ce duce la Jelna, pe lista de așteptare de 100 de zile

Au trecut deja trei luni de la inundațiile care au lăsat pagube serioase în tot județul. Printre stricăciunile provocate de ploi se numără și drumul care duce spre Jelna. Mai bine de 100 de zile au trecut de când de la o zi la alta, drumul se surpă văzând cu ochii. Reparațiile sunt puse „în așteptare”.

Inundațiile de acum trei luni care s-au abătut asupra întregului județ au lăsat în urmă multe pagube însemnate. Printre stricăciunile provocate de furia naturii se numără și drumul care duce spre Jelna. De peste o sută de zile, șoseaua se surpă văzând cu ochii, amenințând o bandă întreagă.

Despre acest subiect puteți reciti AICI și AICI.

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro pentru a verifica în ce stadiu se află lucrările de reparație la acest drum, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, a declarat că încă nu au venit banii de la bugetul de stat din care să se facă reparația.

„Noi am centralizat toate situațiile pe care le-am încadrat ca situații de urgență, defecțiuni și stricăciuni. Lista respectivă, prin serviciul nostru pentru situații de urgență, am predat-o Consiliului Județean care a centralizat la nivel de județ pagubele și au transmis-o mai departe pentru alocare de fonduri de la bugetul de stat. Suntem în așteptarea acestor fonduri. Încă nu am primit nimic de la bugetul de stat. Mesajele pe care le-am primit au fost să așteptăm această alocare.”, a spus Mihai Ruști.

Conform acestuia, în cazul în care banii primiți de la bugetul de stat nu vor fi suficienți, primăria nu are fonduri pe care să le fi prevăzut în bugetul local la începutul anului pentru reparații. Totuși, la nevoie se poate face o rectificare prin care să se ia bani din altă parte, care să fie alocați intervenției în regim de urgență pentru reparația drumului surpat.

„Aceasta nu va fi o problemă după ce vom avea un răspuns ca să știm cum procedăm. Poate fondurile pe care le primim vor fi suficiente sau poate nu vor fi. Nu avem un orizont de așteptare să putem spune că la data de… vom avea banii. Suntem în așteptare și atât, nu avem de ales. Din punctul nostru de vedere, dacă rămânem la ideea de a reface drumul de la bugetul local, atunci putem face în regim de urgență o alocare și o rectificare de buget în acest sens. Așteptăm răspunsul și mai ales suma pe care o vom primi. Dacă nu este suficientă, evident că vom suplimenta de a bugetul local.”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Oricum, până vin banii de la stat, pentru a evita o nenorocire, autoritățile locale au montat doar niște stâlpi, deși drumul se surpă de la o zi la alta, lăsând un gol din ce în ce mai mare.

Foto @ Facebook – Ovidiu Călin

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: