25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

FOTO – „Cromofob”: Picturi, obiecte și fotografii semnate de Radu Hangan, la Arcade24: Un artist cu o imaginație de invidiat

„Cromofob” se intitulează seria de picturi – obiecte și fotografii expuse de Radu Hangan în galeria de artă din centrul orașului.

Avem de admirat, în aceste zile, la Galeria Arcade 24 din Bistrița, o inedită expoziție a pictorului Radu Hangan – profesor la Liceul de Arte „Corneliu Baba”.

Radu Hangan este un artist cu o imaginație de invidiat, cu o energie ce pare nestatornică prin diversitate, dar din miezul căreia se naște coerența sa stilistică inconfundabilă”, remarca istoricul de artă Vasile Duda, la vernisajul expoziției.

Nu realitatea îi stimulează ficțiunea, ci cred că mai degrabă ficțiunile pe care le traversează devin elemente ale unei realități într-un sens invers față de sensul cu care ne-am obișnuit. Iar asta se întâmplă cu o lejeritate extraordinară. Indiferent de suprafața pe care lucrează, indiferent de materialele pe care le combină – Radu Hangan strecoară de fiecare dată printre rânduri ceva nespus

Cred că Radu Hangan vine dintr-o generație de tranziție. Se raportează necontenit la această tradiție așezată pe un soclu, simțind și nevoia să fie hâtru față de ea”, a mai spus Vasile Duda.

Comparațiile pe care lucrările lui Radu Hangan le fac între macro și micro găsesc o supapă de comunicare foarte potrivită pentru timpurile în care trăim, a mai spus Vasile Duda.

Criticul de artă Oliv Mircea s-a referit la dimensiunea pop-art din lucrările lui Radu Hangan.

Cei din generația mea – Miron Duca și Vasile Tolan – au simțit că Radu Hangan este la rândul său un purtător de har, Au sperat, atât cât s-a putut spera între colegi, atunci când e vorba despre generațiile care cresc și care trebuie să aducă în față cuvântul pe care îl au de spus. Din punctul meu de vedere, chipul pe care ni-l oferă Radu Hangan este bine construit, bine alcătuit, și dincolo de micile concesii sau ironii pe care le face unui public local – cu așteptări într-o anumită direcție – portretul său de artist s-a închegat”, a subliniat Oliv Mircea, curatorul expoziției.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.