18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…!

Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.

AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud)  a organizat astăzi o Bursă a Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi.

Am venit mai mult să câştig exerienţă, pentru că stau un an acasă, înainte să merg la facultate”, a mărturisit pentru Bistriţeanul.ro Andreea Săplăcan. Tânăra a absolvit în acest an Colegiul „George Coşbuc” din Năsăud. Ar vrea să dea examen la Medicină, dar până atunci îşi doreşte să înveţe puţin să fie pe picioarele ei, fără ajutorul părinţilor. „Sora mea este ospătăriţă şi aş încerca şi eu să văd cum este… Orice exerienţă este folositoare în viaţă…”, ne-a povestit Andreea Săplăcan.

Suntem de la Infoel Bistriţa şi am venit să vedem despre ce este vorba… Suntem băieţi harnici şi muncitori, sperăm să ne găsim un lco de muncă după ce vorbim cu angajatorii. Eu vreau să mă fac sudor. Se câştigă în jur de 2000 de lei. Dacă nu merge – găsesc eu ceva combinaţii ca să mă descurc… Poate chiar în străinătate. Să vând maşini sau ceva de genul ăsta…”, ne-a povestit Ionuţ Pop, în vârstă de 17 ani.

Încă n-am apucat să văd toate ofertele, dar mi-am zis că e timpul să intru şi eu pe piaţa muncii. Am 24 de ani, sunt din Telciu şi am absolvit în acest an Administraţie Publică, la UBB Bistriţa. Vreau să văd ce oferte sunt şi aici…”, a recunoscut Andreea Dorina Toce.

25 de agenţi economici şi-au prezentat tinerilor oferta, între care şi cei de la Leoni Bistriţa. „Au venit destul de mulţi tineri, absolvenţi de liceu. Au fost şi câţiva absolvenţi cu studii superioare, dar fără experienţă. Le-am transmis că la Leoni Bistriţa au posibilitatea de a căpăta experienţa care le lipseşte chiar la locul de muncă. Le-am oferit adresa de e-mail la care să ne trimită CV-ul lor…”, au explicat pentru Bistriţeanul.ro reprezentanţii Leoni Bistriţa.

Aceştia au recunoscut că participă la fiecare astfel de bursă organizată de AJOFM Bistriţa-Năsăud şi de cele mai multe ori au primit CV-uri din partea celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. „De regulă primim CV-urile şi îi contactăm noi în zilele următoare. Dar şi dacă există absolvenţi care nu au reuşit să ajungă în această dimineaţă la AJOFM – e bine să ştie că la Leoni se fac interviuri în fiecare zi pentru posturile de muncitori… Căutăm şi ingineri, mecanici, magazioneri… Sunt destule locuri de muncă…”, au mai precizat reprezentanţii Leoni.

Angajatorii din Bistriţa au oferit absolvenţilor 210 posturi. Dintre cei 284 de tineri participanţi, însă, doar 29 au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă.

„La aceasta bursă au participat 432 persoane. Pe lânga absolvenţii de învăţământ s-au remarcat şi elevii din clasa a XII – a, de la Colegiul Tehnic Infoel, elevii din clasele a XI – a profesională, profil „lăcătuş construcţii metalice, utilaj tehnologic” şi a XII – a liceu, profil „tehnician proiectant CAD” de la Colegiul Tehnic “Grigore Moisil” Bistriţa, precum şi membrii Consiliului Consultativ ai A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud”, a transmis Otilia Râpan, director executive al instituţiei.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...