FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…!

FOTO:  În căutarea locului de muncă perfect…!

Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.

AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud)  a organizat astăzi o Bursă a Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi.

Am venit mai mult să câştig exerienţă, pentru că stau un an acasă, înainte să merg la facultate”, a mărturisit pentru Bistriţeanul.ro Andreea Săplăcan. Tânăra a absolvit în acest an Colegiul „George Coşbuc” din Năsăud. Ar vrea să dea examen la Medicină, dar până atunci îşi doreşte să înveţe puţin să fie pe picioarele ei, fără ajutorul părinţilor. „Sora mea este ospătăriţă şi aş încerca şi eu să văd cum este… Orice exerienţă este folositoare în viaţă…”, ne-a povestit Andreea Săplăcan.

Suntem de la Infoel Bistriţa şi am venit să vedem despre ce este vorba… Suntem băieţi harnici şi muncitori, sperăm să ne găsim un lco de muncă după ce vorbim cu angajatorii. Eu vreau să mă fac sudor. Se câştigă în jur de 2000 de lei. Dacă nu merge – găsesc eu ceva combinaţii ca să mă descurc… Poate chiar în străinătate. Să vând maşini sau ceva de genul ăsta…”, ne-a povestit Ionuţ Pop, în vârstă de 17 ani.

Încă n-am apucat să văd toate ofertele, dar mi-am zis că e timpul să intru şi eu pe piaţa muncii. Am 24 de ani, sunt din Telciu şi am absolvit în acest an Administraţie Publică, la UBB Bistriţa. Vreau să văd ce oferte sunt şi aici…”, a recunoscut Andreea Dorina Toce.

25 de agenţi economici şi-au prezentat tinerilor oferta, între care şi cei de la Leoni Bistriţa. „Au venit destul de mulţi tineri, absolvenţi de liceu. Au fost şi câţiva absolvenţi cu studii superioare, dar fără experienţă. Le-am transmis că la Leoni Bistriţa au posibilitatea de a căpăta experienţa care le lipseşte chiar la locul de muncă. Le-am oferit adresa de e-mail la care să ne trimită CV-ul lor…”, au explicat pentru Bistriţeanul.ro reprezentanţii Leoni Bistriţa.

Aceştia au recunoscut că participă la fiecare astfel de bursă organizată de AJOFM Bistriţa-Năsăud şi de cele mai multe ori au primit CV-uri din partea celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. „De regulă primim CV-urile şi îi contactăm noi în zilele următoare. Dar şi dacă există absolvenţi care nu au reuşit să ajungă în această dimineaţă la AJOFM – e bine să ştie că la Leoni se fac interviuri în fiecare zi pentru posturile de muncitori… Căutăm şi ingineri, mecanici, magazioneri… Sunt destule locuri de muncă…”, au mai precizat reprezentanţii Leoni.

Angajatorii din Bistriţa au oferit absolvenţilor 210 posturi. Dintre cei 284 de tineri participanţi, însă, doar 29 au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă.

„La aceasta bursă au participat 432 persoane. Pe lânga absolvenţii de învăţământ s-au remarcat şi elevii din clasa a XII – a, de la Colegiul Tehnic Infoel, elevii din clasele a XI – a profesională, profil „lăcătuş construcţii metalice, utilaj tehnologic” şi a XII – a liceu, profil „tehnician proiectant CAD” de la Colegiul Tehnic “Grigore Moisil” Bistriţa, precum şi membrii Consiliului Consultativ ai A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud”, a transmis Otilia Râpan, director executive al instituţiei.

Medicii bistrițeni n-au cerut vaccinuri pentru difterie! Niciun caz de acest gen, de zeci de ani noiembrie 21, 2019 - La granița de nord a României există riscul de îmbolnăvire cu difterie. În țara noastră nu au mai existat astfel de cazuri de 30 de ani încoace. Totuși, județul nostru nu ar fi amenințat, așa că medicii nu au cerut suplimentarea vaccinurilor. Li s-au dat numai insctrucțiuni, venite de sus: 
Poliția Română NU e Poliția Locală! CUM vrea ministrul de interne să facă diferențierea noiembrie 21, 2019 - Li se spune simplu, polițiști, dar nu sunt toți la fel. Nu au aceleași atribuții. Tocmai de aceea, ministrul de interne vrea să facă o diferențiere între Poliția Română și Poliția Locală. CARE ar fi soluția:
Coordonatorul de joc și fizioterapeutul echipei de handbal Gloria 2018, la Campionatul mondial din Japonia noiembrie 21, 2019 - Doi reprezentanți ai echipei de handbal Gloria 2018 au pornit spre Japonia. Cei doi fac parte din delegația României care va participa la Campionatul mondial de handbal feminin din Japonia.
O mare companie bistrițeană va produce armament, muniție și vehicule militare noiembrie 21, 2019 - Compania Comelf își încearcă norocul în industria militară și se pregătește să producă armament, muniție și vehicule militare. Se pare că bistrițenii se pregătesc să se numere printre cei mai mari furnizori ai Armatei Române.
Astăzi este Happy Day, la Casa EMA! noiembrie 21, 2019 - Doar azi poți lua abonamente la preț redus, așa că nu mai sta pe gânduri și mergi în vizită la Casa EMA!
FOTO: TOP 10 profesori ALTFEL în Bistriţa-Năsăud noiembrie 21, 2019 - Gala Educaţiei 2019: Cinste lor – profesorilor entuziaşti, care nu se tem să fie diferiţi în clasă şi cărora le place să se joace. Şi profesorilor care folosesc noile tehnologii şi stârnesc în elevi motivația de a învăța. Sunt profesorii care caută permanent soluții și nu scuze mai ales în situațiile limită…
V-a fost dor să urcați în Turn? Se redeschide! noiembrie 21, 2019 - Turnul Bisericii Evanghelice a fost închis, la început de septembrie. Deși se anunțau doar două săptămâni, a durat,de fapt, două luni. Municipalitatea a anunțat că turnul va putea fi vizitat din nou. AFLĂ de când:
ALEGERI 2019: Viorica Dăncilă: Democrația înseamnă dezbatere. Klaus Iohannis sfidează românii noiembrie 21, 2019 - Candidatul PSD la funcția de președinte al României, Viorica Dăncilă, a invitat presa marți seară, la Palatul Parlamentului, la o întâlnire deschisă, oferind un model prezidențial de comunicare bazat pe transparență și dialog liber.
Aquabis: Defecţiune pe reţeaua de apă, în Josenii Bârgăului noiembrie 21, 2019 - A apărut o defecţiune pe reţeaua de apă din Josenii Bârgăului, anunţă cei de la Aquabis. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
Profesorul de sport bătăuș se întoarce la catedră! Zeci de copii și elevi din Șanț protestează noiembrie 21, 2019 - Vasile Maternik, profesorul de sport bătăuș care a și fost condamnat după ce a agresat mai mulți copii în timpul orelor, se întoarce la catedră. Zeci de copii și elevi de la școala din Șanț au protestat în această dimineață!
Cartea unui tânăr bistrițean a ajuns și în mâna Principelui Nicolae al României noiembrie 21, 2019 - Momente emoționante, solemne și încântătoare, aseară, la Biblioteca Județeană. La conferința despre prinții și regii României a participat inclusiv Principele Nicolae. Acesta a primit cadou cartea lui Vlad Pop, volumul - omagiu adus de licean străbunicului său.
ASTĂZI, la Dacia, începe NOSA Film Festival! Program complet noiembrie 21, 2019 - Peste 20 de filme, patru premiere de excepţie și invitați de marcă din lumea cinematografiei româneşti – de azi, în Bistriţa! Începe NOSA Film Festival. Ce surprize v-au pregătit organizatorii:
Administratorii Hotelului Diana trebuie să pună pe masă 50.000 de lei! Ce obligații mai are firma pe care funcționează hotelul noiembrie 21, 2019 - Firma pe care funcționează Hotel Diana trebuie să vireze într-un cont 50.000 de lei, sub formă de cauțiune. Dacă nu respectă toate măsurile stabilite de instanță, poate rămâne fără sumă. Ce au mai stabilit judecătorii:
Surpriză nesperată de la o bancă pentru viitoarele mămici care nasc în 24 noiembrie noiembrie 21, 2019 - O bancă le oferă viitoarelor mămici care nasc în data de 24 noiembrie un premiu în bani. Practic, în data în care banca împlinește 155 de ani, mămicile care nasc săptămâna aceaasta primesc 155 de euro.
Patronul Hotelului Diana rămâne după gratii pentru 30 de zile noiembrie 21, 2019 - Judecătorii au hotărât ca patronul Hotelului Diana să își petreacă următoarele 30 de zile după gratii. Managerul, în schimb, va fi cercetat sub control judiciar.