19.1 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

FOTO – Izvoarele de la Sîngeorz-Băi „reînvie” cu 4,6 milioane de euro! Cum arată proiectul de revitalizare a stațiunii

Primăria Sîngeorz-Băi a primit o finanțare de 4,6 milioane de euro prin Programul Operațional Regional. Acesta presupune modernizarea izvoarelor, captarea și transportul unuia nou, dar și amenajarea de piste pentru cicliști și a unei păduri-parc.

Proiectul Aqua Primus Sîngeorz-Băi, pregătit de primăria orașului-stațiune, a primit o finanțare prin Programul Operațional Regional, în valoare de 4,6 milioane de euro.

„Ideea generală de reabilitare a orașului stațiune rezultă din neadaptarea la evoluția europeană atât din punct de vedere tehnic, cât și în ceea ce privește cerințele la care ar trebui să răspundă un spațiu turistic. Se dorește dezvoltarea unui spațiu turistic conectat cu nevoile turistului din zilele noastre, prin tradiție și inovare între principalele puncte tari ale zonei: potențialul terapeutic al apelor minerale, satul tradițional de munte și imaginea încă vie a turismului de altădată”, se arată în descrierea proiectului.

Practic, proiectul prevede modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publică din zona izvoarelor minerale (este vorba despre izvoarele 1,3,4,7 și 8). De asemenea, va fi captat și transportat un nou izvor mineral – Primus. Acesta va ajunge la baza pădurii-parc, ce va fi amenajată tot în cadrul acestui proiect.

Va fi reînființată o zonă pentru activități culturale și una pentru sport, dar și piste pentru cicliști.

Foto: Primăria Sângeorz-Băi

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.