16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

FOTO – Izvoarele de la Sîngeorz-Băi „reînvie” cu 4,6 milioane de euro! Cum arată proiectul de revitalizare a stațiunii

Primăria Sîngeorz-Băi a primit o finanțare de 4,6 milioane de euro prin Programul Operațional Regional. Acesta presupune modernizarea izvoarelor, captarea și transportul unuia nou, dar și amenajarea de piste pentru cicliști și a unei păduri-parc.

Proiectul Aqua Primus Sîngeorz-Băi, pregătit de primăria orașului-stațiune, a primit o finanțare prin Programul Operațional Regional, în valoare de 4,6 milioane de euro.

„Ideea generală de reabilitare a orașului stațiune rezultă din neadaptarea la evoluția europeană atât din punct de vedere tehnic, cât și în ceea ce privește cerințele la care ar trebui să răspundă un spațiu turistic. Se dorește dezvoltarea unui spațiu turistic conectat cu nevoile turistului din zilele noastre, prin tradiție și inovare între principalele puncte tari ale zonei: potențialul terapeutic al apelor minerale, satul tradițional de munte și imaginea încă vie a turismului de altădată”, se arată în descrierea proiectului.

Practic, proiectul prevede modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publică din zona izvoarelor minerale (este vorba despre izvoarele 1,3,4,7 și 8). De asemenea, va fi captat și transportat un nou izvor mineral – Primus. Acesta va ajunge la baza pădurii-parc, ce va fi amenajată tot în cadrul acestui proiect.

Va fi reînființată o zonă pentru activități culturale și una pentru sport, dar și piste pentru cicliști.

Foto: Primăria Sângeorz-Băi

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.