10.8 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

FOTO – Noaptea Muzeelor, la Bistrița: Când sufletul orașului pulsează misterios și cald, înconjurat de minuni

O noapte memorabilă, ieri la Muzeul Județean din Bistrița, unde forfota, veselia și bucuria de a fi împreună s-au simțit nă târziu spre miezul nopții. Pe aici s-au perindat mii de bistrițeni, uimiți să descopere cât de frumos respiră muzeul într-o noapte misterioasă cu lună aproape plină sau câte minunății sunt de admirat de jur împrejur…

Noaptea Muzeelor la Bistrița a fost despre sufletul orașului care a pulsat, pentru câteva ore,  misterios și cald… A fost despre bucuria de a dărui și de a îmbrățișa pasiunea celor din Bistrița. Despre creativitate și plăcerea de a descoperi comori aflate chiar sub ochii noștri…

În premieră, am putut admira la Muzeul din Bistrița tezaurul monetar dacic descoperit la Herina (Tăuț). Brățara de argint cu capete de șarpe descoperită anul trecut, alături de cele 20 de monede din argint (drachme emise de orașul antic Dyrrhachium) datează din a doua jumătate a secolului III înainte de Hristos.

Tezaurul dacic de la Herina a fost inclus într-un proiect de voluntariat, derulat anul trecut, de Muzeul Județean:

EXTRA: Bistrițenii, invitați pe urmele tezaurului dacic de la Herina

Bistrițenii care au trecut ieri seară pragul Muzeului Județean s-au bucurat și de inedita expoziție organizată în parteneriat cu Asociația „Transylvanian Diggers”.

Uniformele și echipamentele militare din perioada celor două conflagrații mondiale, din perioada interbelică sau post-comunistă au atras ca un magnet.

Au fost în centrul atenție și uniformele austro-ungare, românești, rusești sau germane. Iar cei mai curioși vizitatori au avut voie să țină în mână puștile și mitralierele expuse doar în Noaptea Muzeelor la Bistrița.

Tot la Noaptea Muzeelor cei mai îndemânatici și răbdători copii s-au distrat la atelierul de cusături și simboluri tradiționale.

Și Atelierul de Lego a fost plin de copii puși pe construcție și distracție:

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a fost inclus în campania Vizite Interactive la Muzeu, demarată de Twinkl. Copiii au avut ocazia să descopere cele mai interesante exponate și povești din muzeu, prin intermediul unei vânători de comori:

Seducătoare s-a dovedit și călătoria Marelui Prinț prin lumea de azi! Copiii de la Scenica au însuflețit curtea muzeului cu dileme, spaime, dorințe, încercări sau clișee ale lumii contemporane, dar și mesaje sincere, pentru fiecare.

Din program nu a lipsit nici atelierul de pictură „Descoperă-te prin ARTĂ”, coordonat de profesoara dr. Diana Morar, de la Palatul Copiilor:

Concert CNAM – „Când noi alegem muzica”, coordonator Nicolae Grigore: 

Noaptea Muzeelor a presupus și spectacole de dans susținute de copiii studiourilor de dans Floris, Zaza Dance, Star Gym Bistrița și Yolo Studio: 

O frumoasă istorioară a fost transpusă într-un teatru de umbre de elevii și profesorii trupei de teatru de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Lacrima” Bistrița:

Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud & Bistrițeanul.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....