4.4 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

FOTO: O femeie cu handicap, sechestrată în Tureac, într-o anexă gospodărească

Polițiștii au descins la trei locuințe din Tureac. O femeie cu handicap a fost găsită ținută captivă într-o anexă gospodărească, la una dintre casele percheziționate. VEZI ce alte nereguli au fost descoperite:

Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat în data de 6 mai trei percheziții domiciliare, toate în localitatea Tureac, într-un dosar penal ce viza infracțiuni la regimurile armelor și rutier.

Cu ocazia perchezițiilor, la una dintre cele trei locuințe, polițiștii au găsit o persoană cu handicap grav, care era ținută închisă într-o anexă a locuinței, în condiții necorespunzătoare, punându-i-se sănătatea în pericol. Este vorba despre o femeie de 38 de ani, care se afla în grija unei femei de 44 de ani din localitatea Tureac. Complice la toată această situație este și soțul femeii, în vârstă de 45 de ani.

Imediat, au fost sesizate autoritățile abilitate pentru a dispune măsurile necesare în vederea protecției femeii de 38 de ani.

„Din cercetările efectuate a mai reieșit faptul că, bărbatul de 45 de ani ar fi deținut, fără drept, o armă letală, cu destinația vânătoare. Totodată, fiul acestora, în vârstă de 19 ani, ar fi condus, în repetate rânduri, pe drumurile publice, un autoturism fără a deține permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice”, transmit reprezentanții IPJ BN, într-un comunicat.

Tot cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au descoperit 250 grame de substanță periculoasă care a devenit deșeu după expirare și trebuia eliminat de către deținători, 1 tub cartuș calibrul 7 mm, 39 de articole pirotehnice, 45 de litri de alcool, o instalație artizanală de fabricat alcool, înscrisuri și alte obiecte cu valoare probatorie. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză au fost reținute pentru 24 de ore trei persoane care ulterior au fost prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

„Tânărul de 19 ani a fost plasat sub control judiciar la data de 7 mai 2020, fiind cercetat pentru infracțiunile de conducere fără permis și sub influența alcoolului. Față de femeia în vârstă de 44 de ani, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița a dispus, în noaptea de 8/9 mai a.c., arestarea la domiciliu pentru 30 de zile, pentru infracțiunile de lipsire de libertate și la regimurile substanțelor periculoase, protecției mediului și fiscal”, mai spun reprezentanții IPJ BN.

Tot noaptea trecută, bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de: nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, lipsire de libertate în mod ilegal, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate, neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, pentru stabilirea întregii activități infracționale și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Foto @ IPJ BN

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...