4.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

FOTO: O parcare din Bistrița – complet schimbată la față…

O parcare din Bistrița s-a schimbat complet la față, în cursul zilei de ieri: câțiva elevi pasionați și suficient de creativi din Bistrița s-au înarmat corespunzător cu pensule, găleți, trafaleturi – ba chiar și o schelă – după care și-au făcut de cap modificând simțitor peisajul urban din zonă…

Sunt copiii din clasele a X-a și a XI-a B de la Arhitectură, vom sta aici până în jurul orei 17, dar având în vedere că facem ceea ce ne place, s-ar putea să ne mai lungim un pic… Încercăm să schimbăm cu un graffiti peisajul urban al acestei zone…”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro profesorul Paul Târziu de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” – coordonator al acțiunii, alături de profesorul Radu Hangan.

Parcarea de pe strada Lupeni s-a animat ieri, încă de dimineață, sub privirile răbdătoare ale unui polițist local care a supravegheat zona și a dirijat traficul, altfel liniștit. Aici s-a desfășurat, pe parcursul zilei de ieri, un inedit episod în cadrul Târgului Mare al Bistriței…

Conceptul nu este neapărat legat de spray-uri, sunt mai multe tehnici prin care poți să modifici aspectul vizual al unui perete, într-un anumit sens – ceea ce vedem la final numim graffiti, care până la urmă este tot un fel de pictură, în aer liber. Înainte îi spuneam pictură murală…”, a mai povestit Paul Târziu, explicând că elevii de la „Corneliu Baba” pictează utilizând culori acrilice, care își pierd foarte greu intensitatea, fiind concepute pentru condițiile meteo de exterior.

Am venit să ne jucăm un pic, subliniem cum știm noi mai bine că este anul centenarului și reînnoim picturile din anii trecuți, care s-au mai decolorat. O să adăugăm și ceva nou, pe ici, pe colo – ce ne trece prin cap, suntem creativi, n-am venit cu o schemă de-acasă, vedem noi ce iese…”, a povestit Alexis, unul dintre elevii clasei a XI-a.

„Încercăm să încropim ceva în jurul temei Centenarului, eu vreau să desenez aici conturul Bisericii Evanghelice și turnul cu multă verdeață și copaci jos, la bază, vom încorpora în desen și geamul acela acela din zid… O să încercăm să ajungem cât mai sus pe perete, ne-au promis o scară… Nu mi-e frică de înălțime, dimpotrivă, chiar îmi place…”, a explicat și Miruna Priscorniță.

Fără linii drepte… lăsați culorile libere, să pară totul pierdut, zburlit… Suntem artiști, ce naiba…!”, se mai auzea din când în când câte o indicație venită din partea profesorilor coordonatori… Și chiar dacă demersul lor artistic nu are cum să rezolve eterna și complicata problemă a parcărilor din Bistrița, măcar ne putem lăuda cu un spațiu spectaculos, optimist și plin de culoare…

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!