18.8 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

FOTO/VIDEO: O vijelie de nici cinci minute a lăsat două case fără acoperiș și a blocat un drum județean

Deși meteorologii anunțau caniculă în zilele care urmează, vremea ne ia prin surprindere. O vijelie de nici cinci minute a lăsat două case din Domnești fără acoperiș, iar un drum județean a fost blocat de copacii doborâți de vânt.

Vremea i-a luat prin surprindere pe locuitorii din Domnești și Mărișelu. O furtună de aproape trei minute a luat pe sus două acoperișuri și le-a mutat la câțiva zeci de metri. Una dintre case are acoperișul distrus în proporție de 80%, iar cealaltă a rămas fără jumătate din acoperământ.

Și la Mărișelu, aceeași furtună a doborât pe șosea doi copaci, blocând traficul pe DJ154. Au intervenit de urgență pentru deblocarea carosabilului cei de la SVSU Mărișelu. În acest moment copacii au fost îndepărtați, iar circulația este reluată.

Tot din cauza unei vijelii au apărut probleme și pe DJ172E, în sensul giratoriu de la Lechința. Vântul puternic a doborât câțiva stâlpi de lemn de telefonie, care au căzut pe carosabil. Circulația este încă blocată, iar pentru înlăturarea acestora a fost alocat echipajul SVSU Galații Bistriței.

UPDATE:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul feroviar pe magistrala de cale ferată 400 este întrerupt la kilometrul feroviar 8, între staţiile CF Sărăţel şi Mărişelu, judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce un arbore s-a prăbuşit – din cauza vântului puternic – pe calea ferată. Trenul Regio 4145, care se deplasează pe relaţia Târgu Mureş – Bistriţa Nord şi-a întrerupt deplasarea, fiind oprit în staţia CF Sărăţel.

[arve url=”https://youtu.be/P18WlkqoGGU” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...